Vida sječe tortu koju je dobio povodom 100. nastupa za Vatrene

 TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
PRVA PRESICA IZ KATRA

Poseban poklon za Vidu: ‘Nisam samo putnik i zabavljač‘; Livaković: ‘Strani mediji? Neka pišu što žele‘

Domagoj Vida i Dominik Livaković bili su gosti prve konferencije za medija u Kataru.
Piše: SNObjavljeno: 18. studeni 2022. 15:38

Hrvatska nogometna reprezentacija svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru igra u srijedu, a danas je u Dohi održana prva konferencija za medije Vatreni. Gostovali su Domagoj Vida i Dominik Vidaković.

Na početku je Vida odgovorio na pitanje kako se osjeća uoči njegovog trećeg SP-a:

"Kao što mi je bila uzbudljiva prva utakmica, tako mi je i ovo natjecanje. Ljubav i strast nikada ne mogu proći"

Kroz cijelu konferenciju za medije provlačila se tema hoće li Vida igrati u prvoj momčadi, odnosno što misli o mladim igračima koji su, kako izgleda, prije njega u Dalićevim planovima.

"Imamo jako dobre kvalitetne igrače. Znamo koliko su talentirani naši mladi stoperi. Stavio sam se u ulogu reprezentacije. Ne gledam sebe, važan mi je rezultat. Kako izbornik odluči, bit će tako. Ja sam spreman. Bilo koga da stavi, neće pogriješiti", rekao je Vida i dodao:

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

"U prošlim utakmicama su naši mladi igrači već pokazali da su jako dobri igrači s puno potencijala. O njima sve najbolje, posebno o Jošku o kojem priča cijeli nogometni svijet. Ja sam tu da im pomognem s nekim savjetima, kao i svi stariji igrači. Nadam se da ćemo biti pravi, da ćemo napraviti nešto na ovom Mundialu."

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Hrvatski stoper je upitan i je li spreman preuzeti ulogu Vedrana Ćorluke iz Rusije i biti važan igrač s klupe:

"Spreman sam na sve pa tako i na to. I dalje vjerujem u sebe, dobro radim, dobro treniram. Da sam ovdje došao da budem putnik ili neki zabavljač, sigurno ne bih došao. Tu sam, čekam priliku, a ako dobijem sigurno ću je opravdati."

image

Dominik Vidaković i Domagoj Vida

TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Livaković je komentirao činjenicu da nas analitičari ne stavljaju u krug favorita, a posebno se osvrnuo na pisanje nekih medija kako su Hrvatskoj najslabije karike vratari i napadači.

"Naravno da nas takva pisanja motiviraju. Tako je bilo i prije prošlog SP-a pa znamo što je bilo. Mi idemo utakmicu po utakmicu najvažnija nam je utakmica Maroko. Nadamo se da ćemo proći skupinu, a kasnije ćemo vidjeti", rekao je Livaković i dodao:

"Mi vratari i napadači imamo kvalitetu i neka oni pišu što žele. Ja se osjećam dobro."

Španjolski novinar je pitao Livakovića što misli o lopti s kojom će se igrati Mundial.

"Žao mi je što nije malo više vremena da igramo i treniramo s tom loptom. Lopta dosta pleše, ali sve je stvar navike."

Na kraju konferencije za medije Domagoj Vida je dobio posebnu tortu povodom 100 nastupa za Vatrene te su se reprezentativci zajednički fotografirali s novinarima.

Linker
19. travanj 2024 01:55