Atmosfera je na treningu bila kudikamo drugačija

 PETER DE VOECHT/PANORAMIC/PROFIMEDIA Peter De Voecht/panoramic/profimedia
IGRAČI MU VJERUJU

Potpuni preokret u Belgiji! ‘Čudotvorac‘ objasnio: Evo kako ćemo pobijediti Hrvatsku! Postoji način...‘

Igrači su na treningu u utorak bili vidno sretniji, nasmijaniji, a zahvaljujući jednom čovjeku.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. studeni 2022. 06:29

Jef Brouwers ovih je dana jedna od najspominjanijih ličnosti u Belgiji. Nije on nogometaš koji bi golovima protiv Hrvatske u četvrtak mogao odvesti naciju u osminu finala Svjetskog prvenstva. On je psiholog reprezentacije. I to onaj koji ne radi iz Katara, već od doma. No, i to je, kako je rekao u njegovu najnovijem intervju za Sporzu, dobra stvar. Pobjeda protiv Kanade ostala je u sjeni izjava Kevina De Bruynea ("prestari smo da bi bili svjetski prvaci"), odnosno Edena Hazarda ("pa i obrana nam je spora"). Svađe, razmirice, pa i teške riječi nakon poraza od Maroka ispravit će baš Brouwers. I to baš u danima prije okršaja s Vatrenima koji će odrediti sudbinu osvajača medalja na zadnjem SP-u. Netko će u drugi krug, a netko će - kući pjevajući.

- Nešto nije bilo u redu s njima. Vidjelo se da tu nema žara u očima, čak i nakon Kanade. Nema one želje za pobjedom. Ne mogu tvrditi da je sve u redu i ohrabrivati naciju, kada nije. To nije ponašanje uspješne momčadi. Amerikanci su ponosni kada igraju za svoju reprezentaciju, Španjolci, Ganci, ali ne i Belgijci. Postoji puno pretencioznih igrača u ovoj momčadi - odmah je Brouwers uočio detalje oko kojih će imati najviše problema.

image

Jef Brouwers

YOUTUBE SCREENSHOT

Stvari očito funkcioniraju bolje. Fotografije s belgijskog treninga u utorak odaju dojam da pojedinci unutar kolektiva više pričaju, nasmijaniji su, a belgijski mediji javljaju i da je Jan Vertonghen pobjednik kviz-natjecanja koje su si organizirali igrači kasnije u hotelu.

- Natjerao sam ih da krenu misliti drugačije no do sada. Možete postići uspjeh jedinu ako razmišljate o dobrim stvarima i trenucima. Postoji studija koja pobija staru izreku, a ona kaže da se ne uči na greškama. Jer onda morate prvo izgubiti dosta vremena za nadilaženje teških trenutaka koje je ta pogreška uzrokovala. Samo ako se kreira dobra situacija iz svega, tad je dobro. S momčadi koja je bila na terenu protiv Kanade i Maroka ne može biti dobro. Samo ispravnim razmišljanjem možemo pobijediti Hrvatsku i ostati u turniru.

Otkrio je Brouwers i da je momcima preko svog kanala pustio pogodak Nacera Chadlija u 94. minuti osmine finala prošlog SP-a kada je Belgija, baš zahvaljujući njemu svladala Japan i s 3:2 i prošla u četvrtfinale.

- Podsjećajte ih na dobre trenutke. Zato sam im predložio da zajedno pogledamo taj pogodak i radost koja je uslijedila. To je bio savršen odraz svega onoga što nose nogomet, timski rad i profesionalizam. To je udžbenički primjer kako se ego pojedinca ostavlja po strani - rekao je psiholog belgijske reprezentacije.

Spasitelj Belgije? Moglo bi se i tako reći. Ako dobiju Hrvatsku, igrači znaju kome će prvom moći zahvaliti.


"Gvardiol je igrač za Real, Perez je zakasnio jer ga je već trebao kupiti". Tim je riječima Krunoslav Rendulić komentirao činjenicu da bi Chelsea već nakon SP-a mogao dovesti stopera iz Leipziga. Tko bi još od Vatrenih mogao imati ponude nakon Katara, je li među njima i Livaja te smije li njega Hajduk prodati saznajte u našem Mundocastu:

Linker
18. travanj 2024 23:40