TOM DUBRAVEC Cropix
SPEKTAKULARNA ZAVRŠNICA

Poznati su svi parovi četvrtfinala Svjetskog prvenstva: Pogledajte raspored, prva kreće - Hrvatska!

Neke momčadi već su se mnogo puta igrale međusobno, dok su si drugi pak potpuni stranci
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 06. prosinac 2022. 21:55

U petak 9.12. počinju četvrtfinalni dvoboji Svjetskog prvenstva u Kataru. Mjesto među osam najboljih momčadi redom su izborili: Nizozemska, Argentina, Francuska, Engleska, HRVATSKA, Brazil, Maroko i Portugal. Prvi susret igrat će upravo Vatreni koji u 16:00 na stadionu Education City u Al Rayyanu igraju protiv Brazila. Pogledajte kako izgleda finalni ždrijeb:

image

Izgled kostura SP-a

SOFASCORE

Hrvatska - Brazil (9.12. - 16:00h)

Po treći put naša će reprezentacija igrati protiv najuspješnije nogometne momčadi u povijesti Svjetskih nogometnih prvenstava koja je isto natjecanje osvajala čak pet puta. Prvi smo se put susreli 2006. godine u Njemačkoj gdje su Brazilci slavili s minimalnih 1:0, dok nas je put ponovno spojio 2014. kad se Mundijal odvijao u njihovoj državi. Otvorili smo tada natjecanje protiv domaćina porazom 3:1 iako smo prvi postigli pogodak na utakmici (autogol Marcela).

Nizozemska - Argentina (9.12. - 20:00h)

U povijesti svjetskih prvenstava, ove su se dvije reprezentacije susrele šest puta, od čega su Oranje slavile u tri, Argentina u dva susreta, a jedan je završio bez pobjednika. Posljednji put ždrijeb ih je 2014. godine u Brazilu spojio u polufinalu. Messi i družina bili su tada precizniji s bijele točke, ali su nakon toga u finalu stradali protiv Njemačke.

Maroko - Portugal (10.12. - 16:00h)

Ne tako davno, prije četiri godine u Rusiji, Maroko i Portugal susreli su se oči u oči u skupini B. Cristiano Ronaldo zabio je u četvrtoj minuti, što je do kraja tog susreta ostao jedini pogodak na utakmici. Maroko je na koncu grupu završio kao posljednji, s jednim osvojenim bodom dok je Portugal prošao dalje zajedno sa Španjolskom. Stvari su se od tada u taboru marokanske reprezentacije itekako promijenile...

Engleska - Francuska (10.12. - 20:00h)

Posljednju službenu utakmicu odigrali su 2012. godine na EURO-u, a na Svjetskima su igrali u samo dva navrata. Oba je puta bolja bila Engleska, a kad su ih 1966. pobjedili na Wembleyju, okitili su se naslovom prvaka, prvi i jedini put u svojoj povijesti.

Linker
22. travanj 2024 21:56