PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
VAŽNA VIJEST ZA VATRENE

Poznato ime suca koji će suditi Hrvatskoj u najvećoj utakmici, na SP-u ga je već obilježila kontroverza!

Hrvatskoj je do sada sudio samo jednom u prijateljskoj utakmici protiv Perua gdje su Vatreni poraženi (2:0)
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 03. prosinac 2022. 21:12

FIFA je i službeno objavila ime glavnog suca kao i njegovih pomoćnika koji će Hrvatskoj dijeliti pravdu u ogledu osmine finala Svjetskoga prvenstva protiv Japana koje je na rasporedu u ponedjeljak u 16:00.

U pitanju je 40-godišnji američki sudac marokanskih korijena Ismail Elfath. Rođen u Casablanci, Elfath od 2012. ordinira po MLS-u, a pod krovnom organizacijom FIFA-e sudi od 2016. godine. Vatrenima je sudio samo jednom, a u pitanju je prijateljski ogled protiv Perua u kojemu smo s 2:0 poraženi na Hard Rock stadionu u SAD-u 2018.

Oko Elfatha je na prvenstvu u Kataru već podignuto puno prašine, diljem svijeta nogometni fanovi smatrali su kako je u prvom ogledu skupine G između Gane i Portugala, oštetio afričku momčad tako što je dosudio prekršaj na Cristianu Ronaldu kod kojega nije ni bilo kontakta. Međutim, odbio se konzultirati s VAR-om i na koncu je Ronaldo realizirao kazneni udarac, a Portugal je slavio s 3:2.

Pomoćnici će mu biti Corey Parker i Kyle Atkins (obojica Amerikanci), dok će četvrti sudac biti Alžirac Mustapha Ghorbal.

Linker
31. siječanj 2023 04:08