ADRIAN DENNIS Afp
KAKO DO RAJA

Pravi smo ratnici, ali velike igre - nema! Jedna stvar sada izgleda kao čudo, ali Hrvatska zna raditi čuda

Dalić ima rezultat koji ga diže u nebesa, ali Hrvatska bi trebala moći nekog skinuti i u 90 minuta
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. prosinac 2022. 22:41

Slavlje je veliko i burno, Hrvati su ponovno pokazali kakvi su ratnici, niti japanski samuraji nisu nam ravni u mentalnoj pripremi i snazi što im je inače najveća moć. Bravo dečki, veliko ste djelo učinili jer na drugom Svjetskom prvenstvu igrati četvrtfinale je rezultat za ponos i slavu.

U teškoj borbi, u kojoj su Vatreni demonstrirali da više vrijede, ali je japanska energija tijekom igre bila bolja, nastavili smo pobjedničku seriju udarcima s bijele točke, na dva prolaza iz Rusije nadovezali i treći. Mnogi će kazati da je Hrvatska opet imala sreće, ali Fortuna je još više čuvala Japance što su došli do jedanaesteraca.

Dominik Livaković razgalio nam je dušu i bacio nas u euforiju, njegova tri obranjena kaznena udarca povijesno su djelo s kojim je oduševljen i Danijel Subašić čiji je put nastavio, stoperi Joško Gvardiol i Dejan Lovren igrali su odlično, Marcelo Brozović je uz njih i bekove Juranovića i Barišića jedini odradio svih 120 minuta, Ivan Perišić skinuo je Davora Šukera i postao rekorder po broju golova na velikim natjecanjima (10), no koliko god Vatreni bili borbeni, uporni, pokazali karakter i objektivno ponudili više od rivala, u četvrtfinalu će morati igrati daleko bolji nogomet za pobjedu.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Napadački učinak je skroman, špice su ponovno bile blijede, a kod Luke Modrića vidjelo se da kopni sa snagom i pitanje je koliko će goriva imati u petak. Srećom, sudac ga je poštedio žutog kartona te će kapetan predvoditi Vatrene. Brozović nije u pravoj formi, Kovačić je ostao skriven, Juranović je patio jer zadavali su mu glavobolje, a što će tek biti s jačim rivalom.

Zlatko Dalić ima rezultat koji ga sam po sebi ponovno diže u nebesa, međutim Hrvatska je u četiri utakmice svladala samo Kanadu, igrala je tri remija i zato osjećamo silnu radost, ali željenog dojma o velikom nastupu nema. Postoji li snaga i kvaliteta u ovoj ekipi da počne skidati najskuplje skalpove, da nekoga svlada u eliminacijskoj fazi u 90 minuta što se nije dogodilo od 1998. godine i odvede nas do raja?

Danas to izgleda kao čudo, no Hrvatska zna raditi i čuda. Ako nikako drugačije s bijele točke. Livaković se tek zagrijao... Četvrtfinale je treći najveći rezultat, nadamo se da nije i konačan.

Linker
20. svibanj 2024 08:48