Volodimir Zelenski

 HANDOUT Afp
NIŠTA OD OBRAĆANJA

Predsjednik Ukrajine Zelenski želio govoriti uoči finala SP-a, FIFA ga bez puno razmišljanja odbila!

Zelenski je navodno bio spreman poslati poruku preko video-linka, ali i to je, barem zasad, odbijeno
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. prosinac 2022. 16:54

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zatražio je od FIFA-e da se uoči nedjeljne finalne utakmice Svjetskog prvenstva između Argentine i Francuske obrati publici na stadionu Lusail i diljem svijeta s porukom mira, no njegov je prijedlog odbijen.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino pozvao je na prekid vatre u Ukrajini tijekom trajanja Svjetskog prvenstva, no to se, nažalost, nije dogodilo.

CNN je izvijestio kako razgovori između FIFA-e i Ukrajine traju i dalje. Zelenski je navodno bio spreman poslati poruku preko video-linka, ali takav prijedlog nisu podržali čelnici Svjetske nogometne federacije.

Tijekom Mundijala reprezentacijama se nije dozvoljavalo isticanje političkih poruka, a u fokusu javnosti našla se kapetanska vrpca s duginim bojama koju su htjeli nositi kapetani pojedinih europskih nacionalnih momčadi. Na kraju su odustali od te ideje jer im je FIFA zaprijetila disciplinskim mjerama.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Tko će od Vatrenih sigurno napraviti transfer nakon Mundijala, a za koga se ne bi čudili da ode u veliki klub? Koliko će Hrvata biti u idealnoj momčadi prvenstva? S kojim sustavom bi Dalić mogao iznenaditi Maroko? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u novom Mundocastu u kojem je gostovao Stjepan Tomas:

Linker
12. svibanj 2024 15:02