TOM DUBRAVEC Cropix
KAPA DO PODA!

Prekrasna Dalićeva gesta: ‘Ovo je naše zlato, a posvećujem ga čovjeku koji je sve počeo! Šefe, ovo je za vas!‘

Emotivno je bilo na stadionu Khalifa u Dohi nakon što je Hrvatska osvojila svjetsku broncu
Piše: SNObjavljeno: 17. prosinac 2022. 18:14

Hrvatska je treća na svijetu, Zlatko Dalić je u četiri godine s Vatrenima dvaput stigao do završnice Svjetskog prvenstva i ispisao povijest!

Ovoga se puta najuspješniji izbornik u povijesti hrvatskog nogometa vraća u domovinu s broncom, a u prvoj izjavi za HRT, Dalić je medalju u emotivnom izlaganju posvetio - Ćiri Blaževiću.

- Pa evo zaista, bronca zlatnoga sjaja, teška utakmica. Medalja za hrvatski narod, za sve one koji nas prate i vole i navijaju za nas po cijelom svijetu. Dvije godine dvije medalje, nešto fantastično. Velika čestitka mojim igračima. I na kraju, posvećujem ovu pobjedu onome koji je sve ovo 1998. godine začeo. To je Miroslav Ćiro Blažević. Šefe ovo je za vas, vi ste sve počeli", kazao je Dalić.

Malo tko je očekivao ovakav rezultat na turniru u Kataru

- Malo tko je očekivao, 18 novih igrača, 4 iz HNL-a da počinju utakmice, ali dečkima svaka čast, na trudu i svemu što su dali za ovaj dres. Ovo je zlatna medalja! Bronca u ovoj konkurenciji je zaista sjajna stvar.

Probao je izbornik Dalić s novom taktikom u ovoj utakmici.

- Danas su igrali svi najzdraviji. Probali smo novu taktiku, znali smo da je njihova desna strana najopasnija. Oršić i Perišić su sjajno funkiconirali zajedno, stvarali im puno problema. Sedma utakmica, pobjeda i tako idemo doma, kao pobjednici!



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Hrvatska je osvojila treće mjesto na SP-u u Kataru, a odmah po završetku utakmice između Hrvatske i Maroka u Mundocastu je analizu utakmice donio Ilija Lončarević. Proslavljeni trener je opisao zbog čega je Luka Modrić fenomen, Joško Gvardiol najbolji stoper na svijetu, a Ivan Perišić nevjerojatan na ovoj poziciji. Pogledajte cijelu Mundocast:

Linker
17. travanj 2024 08:41