Sudac Al Jassim i igrači Maroka

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
SUDAČKA ANALIZA BY OPTIMA RENT

Presuda: ‘Sudac i VAR su teško oštetili Hrvatsku! A evo što je najveća šteta koju su napravili na SP-u‘

Veliki okršaj Hrvatske i Maroka za broncu za SN komentira sudački ekspert Bruno Marić
Piše: SNObjavljeno: 17. prosinac 2022. 18:28

Kako smo se i bojali, sudac Al Jassim i VAR soba na ovoj utakmici grubo su oštetili Hrvatsku! Srećom, nije to bilo dovoljno da nam otmu zasluženu broncu. Iako Al Jassim nije imao velikog posla, u 33. minuti neprimjereni i agresivni prosvjedi zbog kornera (koji nije bio) morali su za posljedicu imati barem jednu ili dvije opomene za igrače Maroka.

Propustio je sudac dati i još nekoliko opomena, ali ništa nije bilo tako veliko kao propušteni čisti kazneni udarac za Hrvatsku, zbog prekršaja na Gvardiolu. Tu je sudac Al Jassim izravno bio odgovoran jer je duel bio izoliran i svima dobro vidljiv. Ali, neprihvatljivo je da se VAR nije aktivirao u toj situaciji. Sudačka ekipa na terenu i u VAR sobi simbolizirali su tako suđenje na ovom SP-u - bili su ispod razine! Daleko ispod razine!

image
JEWEL SAMAD Afp

A najveća šeta koju su suci koje je odabrao Pierluigi Collina izazvali na ovom SP-u jest stvaranje antagonizma prema VAR tehnologiji. Ljudi se pitaju, je li moguće da se VAR nije uključio? Ne samo u ovoj utakmici, nego u još pregršt njih koje smo gledali. Stoga je važno reći, VAR je sjajan alat, ali kada ga koriste suci koji znaju svoj posao, a ne ovako skromnog znanja, kojima je najveća referenca zemlja iz koje dolaze!

U najavi utakmice, kad sam vidio tko sudi, rekao sam "Bože pomozi". Bog nam je pomogao, ali sudac, nažalost, nije bio na razini takve utakmice. Ni blizu...



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Hrvatska je osvojila treće mjesto na SP-u u Kataru, a odmah po završetku utakmice između Hrvatske i Maroka u Mundocastu je analizu utakmice donio Ilija Lončarević. Proslavljeni trener je opisao zbog čega je Luka Modrić fenomen, Joško Gvardiol najbolji stoper na svijetu, a Ivan Perišić nevjerojatan na ovoj poziciji. Pogledajte cijelu Mundocast:

Linker
25. travanj 2024 13:45