Abdulrahman Al Jassim s igračima SAD-a i Walesa

 ADRIAN DENNIS Afp
POLITIKA I POPULIZAM

Prva reakcija Brune Marića kad je čuo tko sudi Hrvatskoj u okršaju za broncu: ‘Pomozi nam, Bože!‘

‘Oni koji su odredili suca pokazali su manjak respekta prema Maroku i Hrvatskoj‘, smatra Marić.
Piše: SNObjavljeno: 15. prosinac 2022. 22:24

Katarski sudac Abdulrahman Al Jassim sudit će na svjetskom prvenstvu u Kataru utakmicu za treće mjesto koju će u subotu (16.00), odigrati nogometaši Hrvatske i Maroka.

Ovaj 35-godišnji sudac je na prvenstvu dijelio pravdu samo u jednom susretu i to u prvom kolu skupine D kada su Wales i SAD-e remizirali 1:1. Nakon toga je odradio tek posao četvrtog suca u utakmici Portugala i Urugvaja, i njegovo postavljanje za prvog suca u ovako važnoj utakmici mnoge je ostavilo s upitnikom iznad glava.

Izbor Al Jassima za prvog suca utakmice prokomentirao je za SN sudački ekspert Bruno Marić.

"Kompletna nogometna Hrvatska čekala je ime suca koji će suditi utakmicu za medalju. Brončanu medalju, ali za nas zlatnog sjaja. Kada smo doznali ime, ostali smo malo razočarani. Razočarani smo jer katarski sudac Al-Jassim sudio je samo jednu utakmicu na SP-u, na kojoj nije ostavio dobar dojam. Stoga ga ne smatram najboljim izborom. Oni koji su odredili suca pokazali su manjak respekta prema Maroku i Hrvatskoj. Pokazali su da im je važna politika i populizam, kao i dodatna zahvala domaćinu SP-a. Nadam se ipak kako će sudac Al-Jassim imati najbolji dan u karijeri, pa da o suđenju ne raspravljamo, nego samo o nogometu. Pomozi nam Bože!", rekao je Marić.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Izostanak Brozovića bit će veliki udarac za Hrvatsku, a Dalić bi zbog toga mogao promijeniti sustav." To je glavni zaključak današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio nogometni stručnjak Robert Palikuča. Pogledajte Mundocast:

Linker
23. travanj 2024 13:30