JEWEL SAMAD Afp
ZANIMLJIVA STATISTIKA

Prvi gol Kanađana i baš - Hrvatskoj! A tako brzo nisu na Mundijalima tresli mreže u zadnjih osam godina

Rani gol Alphonsa Daviesa šokirao je Hrvatsku i hrvatske navijače na startu utakmice s Kanadom
Piše: SNObjavljeno: 27. studeni 2022. 17:30

Bio je to za Kanađane njihov prvi gol na svjetskim prvenstvima ikad u petoj utakmiciđani, a zabio ga je nakon svega 68 sekundi igre.

Zanimljivo je kako je to najbrži gol na svjetskim prvenstvima u fazi natjecanja po skupinama nakon 2014. godine. Tada je Amerikanac Clint Dempsey zabio Gani nakon svega 29 sekundi igre.

Inače, kažimo kako su po jednu promjenu u svojim sastavima napravili izbornici Hrvatske i Kanade u odnosu na utakmice prvog kola s Marokom i Belgijom. U redovima Vatreni mjesto je izgubio Nikola Vlašić, a u udarnoj postavi zaigrao je Marko Livaja, s tim da je on otišao na mjesto centarfora, dok je Andrej Kramarić prebačen na desno krilo.

Sličan potez povukao je i Herdman. Na lijevo krilo je umjesto Juniora Hoiletta prebačen Jonathan David, a na njegovu poziciju centarfora koju je igrao protiv Belgije ubačen je Cyle Larin.


U našem Mundocastu odmah nakon utakmice između Hrvatske i Kanade je gostovao Ilija Lončarević i donio prvu analizu meča. Uz neupitne heroje, Kramarića i Livaju, jednog je Vatrenog Lončarević proglasio najboljim na svijetu na svojoj poziciji. O kome se radi, ali i cijelu ostalu analizu pogledajte u Mundocastu:

Linker
27. travanj 2024 06:06