Azzedine Ounahi

 - Afp
POSLJEDNJE PRIPREME

Prvi suparnici Hrvatske pozvali zamjenu za izgubljenu zvijezdu: ‘Nismo došli odigrati samo 3 utakmice‘

‘Igrat ćemo za našeg brata Aminea Harita kao da je s nama na terenu‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 17. studeni 2022. 09:42

Reprezentaciju protiv koje će Hrvatska otvoriti svoje putovanje na Svjetskom prvenstvu iduće srijede 23.11. s početkom u 11:00 sati, ovog četvrtka očekuje pripremna utakmica protiv Gruzije. Uoči tog susreta, pred domaće medije izašao je marokanski dvojac iz veznog reda, Azzedine Ounahi (22) i Sofian Amrabat (26).

Od brojnih tema o kojima su razgovarali, najzanimljiviji bio je osvrt na očekivanja protiv Varenih s kojima će se susresti u 1. kolu skupine F, gdje su izrazili su veliki optimizam u pogledu svojih šansi na Mundijalu, "Obavijestili su nas da su gotovo sve ulaznice za utakmicu s Hrvatskom u potpunosti rasprodane, a veliki dio njih bit će naši navijači tako da ćemo imati osjećaj kao da smo na našem terenu. Ne sumnjamo u naše mogućnosti," rekao je veznjak Angersa Ounahi koji je dodao i koliko momčadi znači izostanak Aminea Harita koji je u posljednji tren zbog ozlijede ispao s popisa putnika, "Cijela grupa ima suosjećanje prema našem bratu Haritu koji je pretrpio tešku ozljedu i na terenu ćemo ginuti za njega kao da je s nama u ekipi."

Inače, izbornik marokanske nogometne reprezentacije, Walid Regragui pozvao je u reprezentaciju napadača Burnleyja Anassa Zarouryja umjesto ozlijeđenog Aminea Harita.

S druge strane Amrabat nije krio optimizam i strast uoči utakmice s Hrvatskom:

"Nismo došli u Katar da bismo odigrali tri utakmice i onda nazad doma... Došli smo po više od toga. Iako putovanje nije lako i očekuje nas puno kvalitetnih protivnika, a jedan od njih već na startu, obzirom da se radi o vice-prvacima svijeta, ali mi smo spremni na sve izazove!"

Linker
28. travanj 2024 09:47