Korejac Kim

 Foto: Dražen Antolić
CRTICA IZ DOHE

Raspala se ‘hrvatska kuća‘, stigli su neki drugi gosti... ‘Hrvatska prolazi, sve sam vidio na toj utakmici‘

‘Vidio sam da ste bolji, brži, imate Modrića koji je izniman kreator i Kramarića, vještog strijelca‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. prosinac 2022. 10:17

Raspala se i ugasila "hrvatska kuća" u Dohi. Od brojne medijske ekipe koja je boravila u hotelu Tourist ostali smo samo dvojica. Šesnaest smo dana radili i družili se "uz čaj", koji nam je dostavio Marinko, jedan od ovdašnjih Hrvata, do sitnih noćnih sati.

Subota je bio dan za seljenje mnogih hrvatskih novinara jer rezervacije su istekle nakon skupine, a za produženje u istom hotelu za veliku većinu nije bilo mjesta. Raštrkali su se na sve strane. Neki su i otišli kući.

Zato su se u hotel doselili Japanci i Korejci koji igraju u osmini finala i sve ih je više u Dohi.

- Hrvatska će sigurno pobijediti – kazao nam je Korejac Kim kojeg smo sreli u dizalu.

Dakako da im je Japan bliskiji po mnogočemu te nas je zaintrigirala ta tvrdnja. Zašto jedan Korejac tako rezolutno tvrdi da će Hrvati dalje?

- Zato što sam bio na utakmici Hrvatska – Kanada. Vidio sam da ste bolji, brži, imate Modrića koji je izniman kreator i Kramarića, vještog strijelca. Kako god usporedim sve je na vašoj strani.

Zahvalili smo Kimu na lijepom mišljenju i poželjeli susret u četvrtfinalu. Ako njegova Južna Koreja pobijedi Brazil. Ne bismo se kladili, no dok se igra...

- To je vjerojatno najteži posao na svijetu, ali mi smo već postigli veliki rezultat. Veselimo se što igramo s Brazilom, nadam se da ćemo biti dobri – nasmijao se Kim i razvukao južnokorejsku zastavu u liftu.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST:

Hoće li Borna Sosa biti spreman za utakmicu protiv Japana? Treba li izbornik Zlatko Dalić mijenjati još nešto u momčadi? O tim i svim ostalim pitanjima vezanim za utakmicu osmine finala između Hrvatske i Japana razgovarali smo u novom Mundocastu u kojem nam je u gostima bio Ilija Lončarević. Pogledajte Mundocast:

Linker
17. travanj 2024 01:29