MANAN VATSYAYANA Afp
CRVENI VRAGOVI

Rasulo u Belgiji: Od zadovoljstva za navijače do priče koja bi mogla jako otežati posao Vatrenima

U utorak nisu trenirali De Bruyne i Hazard, ali iz belgijskog tabora poručuju da će biti spremni
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 30. studeni 2022. 11:14

Francuski L‘Equipe je u ponedjeljak navečer objavio kako je u nedjelju nakon utakmice Belgije i Maroka zaiskrilo u svlačionici Belgije između Jana Vertonghena, Edena Hazarda i Kevina de Bruynea te da ih je Romelu Lukaku morao razdvajati.

Odmah se održao krizni sastanak momčadi, na presici su u utorak bili najavljeni Yannick Carrasco i Arthur Theate, ali odmah se nakon L‘Equipeova napisa zbila promjena te su njihova mjesta trebali zauzeti Jan Vertonghen i Eden Hazard kako bi smirili strasti. Potom je Vertonghen ipak "otpao", pa se starijem Hazardu priključio vratar Thibaut Courtois...

- Sve se na SP-u preuveličava i Crveni vragovi sada imaju zajedničkog neprijatelja - medije. To bi im moglo pomoći u ujedinjenju za "do or die" dvoboj s Hrvatskom - prokomentirao je belgijski novinar Kristof Terreur i dodao:

- Vjerujem da je na tom kriznom sastanku održanom u ponedjeljak navečer, koji je zakazao izbornik Roberto Martinez, glavnu riječ imao Romelu Lukaku. On će pred novinarima biti i u najavi utakmice, očito ima spremnu poruku.

Igrači nisu pobjegli, obratili su se zabrinutoj javnosti i poručili "normalno je da se nismo smijali nakon Maroka, da jesmo to bi značilo da imamo problem". Od mogućeg zadovoljstva hrvatskih navijača zbog "belgijskog rasula", cijela bi ova priča jako mogla otežati posao Vatrenima, ako se Belgijanci skupe i odluče pokazati svima koliko vrijede.

No, popodne im je donijelo nove brige. Nakon press-konferencije na rasporedu je bio trening, a njega je Martinez morao odraditi bez dvije zvijezde. Kevin de Bruyne čak i nije obukao kopačke, na travnjak je došao u tenisicama, a odvojeno od ostatka momčadi trenirao je i Eden Hazard.

Obojica nisu sto posto spremni i izbornik s njima nije htio riskirati, priuštiti im ikakve napore. Iz belgijskog tabora poručuju da tu problema nema, da će obojica biti spremni za četvrtak i veliki okršaj s Hrvatskom.

Linker
19. svibanj 2024 20:26