Hrvatski navijači

 TOM DUBRAVEC Cropix
PAKAO U DOHI

Remi Hrvatske i Maroka! Četiri gola legende Vatrenih, spasio nas poraza u zadnjim sekundama...

Igralo se u paklenim uvjetima, naš golman je molio vodu, igrači su popadali na poluvremenu...
Piše: Frane Vulas/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 22. studeni 2022. 11:48

Hrvatska je Svjetsko prvenstvo otvorila remijem protiv Maroka. Srećom, u pitanju je samo Svjetsko prvenstvo navijača.

Na „Al Rihla Areni” na FIFA Fan Festivalu u Dohi navijači Hrvatske odigrali su svoj prvi susret Svjetskog navijačkog prvenstva. Remizirali su „kockasti” pojačani Darijem Šimićem, odigrali su 8:8 protiv Maroka. Prvenstvo je zamišljeno da se igra na identičan način kao i pravo SP, s time da navijačke reprezentacije igraju dan prije pravih utakmica.

Igra se pet plus jedan, dva puta po deset minuta, a nastupaju igrači koji su se prijavili putem stranice FIFA, uz jednu nogometnu zvijezdu. Što se Hrvatske tiče to je bio kapetan Šimić. Od navijača za Hrvatsku su nastupili David Milić (26), Zagrepčanin iz Sigeta, Josip Bilić (24) iz Dubrave pokraj Vrbovca, Luka Calcich (24) iz Rijeke te dvojica koji su upali u momčad uslijed prijava, ali valjda i nedostatka igrača s hrvatskim prebivalištem, Indijac Hashir Kp i Alfonso Orozco.

image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix

Termin susreta bio je u 11 sati po lokalnom vremenu (devet po hrvatskom) što je značilo – pakao. Hrvatski vratar Bilić molio je novinare da mu donesu vode! A kada smo to prenijeli gospođi iz organizacije koja je vodu donijela, popio je samo gutljaj, ostalo je izlio sebi na glavu. Na poluvremenu su igrači sjeli u hlad, bolje rečeno popadali.

Rezultat se stalno okretao na jednu ili drugu stranu. Marokanci su u finišu bili nadomak pobjede, desetak hrvatskih navijača koji su stigli na tribine skandirali su „Hoćemo pobjedu!”. Kada je sve opasno mirisalo na poraz, svojim je četvrtim pogotkom bod Hrvatskoj debelo u sudačkoj nadoknadi donio kapetan Šimić. Bilo je mu je to možda i najbolja utakmica ikada na Svjetskim prvenstvima! Tko kaže da je Hrvatska tanka u napadu.

- Ima tu dosta dobrih igrača, momaka koji igraju nogomet svaki dan. Bolji su nego mi koji ne igramo – kazao je nakon susreta Šimić.

image

Dario Šimić

TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix

- Igralo se gol za gol, a na kraju je završilo sportski, neriješeno. Nadam se da ćemo u sljedećim utakmicama imati više sreće i proći dalje, kao i naša seniorska reprezentacija. Jako je teško igrati po ovoj vrućini, ali kada se igra s legendom kao što je Dario Šimić sve je lakše. Nazabijao se golova kao da on igra u napadu, a ne njegov sin! - kazao je Calcich.

- Proces prijave za nastup je bio jednostavan. Dodatan mamac je bilo to što se znalo da će za svaku reprezentaciju igrati po jedna zvijezda. Još je bilo bolje kada smo doznali da će to biti Šimić. Znali smo da će nam obrana biti dobra, što se baš ne bi reklo po rezultatu, ali ovaj put nas je spašavao i u napadu. Ima više kondicije nego mi. Izazovno je igrati po ovoj vrućini, možemo samo pretpostaviti kako će biti našima na prvenstvu. Utakmica je bila dobra, ali mislim da je neriješeno na koncu najpošteniji rezultat - rekao je Milić.

Pogledajte naš novi Mundocast u kojem je Stjepan Tomas komentirao nove dvojbe Dalića oko početne postave za utakmicu protiv Maroka, ali i sve druge aktualnosti oko Vatrenih i SP-a u Kataru:

image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix

Linker
21. travanj 2024 12:52