BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA Backgrid/backgrid Uk/profimedia
OTVORIO SVE KARTE

Ronaldo otkrio scenarij prema kojem bi okončao karijeru odmah nakon SP: ‘Tada bih se 100% umirovio‘

CR7 misli da Portugal ima šanse podići trofej, a govorio je i o legendarnom Eusebiju
Piše: SNObjavljeno: 18. studeni 2022. 07:48

Mnogo toga Cristiano Ronaldo ispričao je Piersu Morganu. Intervju se najmanje svidio Manchester Unitedu, kojeg je njihova legenda "raskrinkala" iznutra, rekavši da na Old Traffordu praktički ništa ne funkcionira. Portugalac je iznio žustre poruke, poput one da nema razloga poštovati Erica ten Haga, a okomio se i na njegovog prethodnika Ralpha Rangnicka. S druge strane, izrekao je i nekoliko nepobitnih činjenica, poput one da Vragovi ne napreduju od odlaska Sir Alex Fergusona, ili tvrdnje da obitelj Glazer ne mari o klubu na razini višoj od profitabilnog biznisa.

U sadržajnom razgovoru dotakli su se i teme mirovine, na što je Ronaldo prvo odgovorio se vidi na terenu još barem dvije i pol godine.

"Želim igrati još dvije, maksimalno tri godine. Volio bih karijeru završiti s 40, to mi se čini kao dobra dob. Ali ne znam, ponekad planiraš život na određeni način, a toliko je dinamičan da nikad ne znaš što će se dogoditi", riječi su kultne sedmice, a zatim je Morgan iznio scenarij nakon kojeg Ronaldo uopće nije dvojio, a on glasi ovako:

"Što da u finalu Svjetskog prvenstva Portugal igra protiv Argentine, Messi postigne dva pogotka, a ti ga nadjačaš hat-trickom?", na što se Ronaldo nasmijao, a potom priznao da bi ga takav slučaj uvjerio da objesi kopačke o klin..

"Da, sto posto bih se umirovio", odgovorio je, ali potom nadodao da situacija zvuči predobro da bi bila istinita.

image

Prijateljska utakmica Portugala i Argentine na Old Traffordu 2014. godine

MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Matt West/bpi/shutterstock Editorial/profimedia

Odmaknemo li šalu na stranu, CR7 govorio je i o očekivanjima svoje reprezentacije, kazavši da Portugal "ima šanse podići trofej". Potom je pričao o tome da je svjestan kako ga sustižu godine.

"Iz dana u dan starimo, moraš se prilagoditi. Ne želim biti drzak i reći da sam isti kao kad sam imao 20 godina, naravno da nisam. Ali prilagođavam se, potrebno je pametno procijeniti svoju snagu. I dalje igram na visokoj razini i zabijam golove, um mi je čist i sretan", rekao je, a usputno još jednom udario po svom klubu dodatkom "osjećam da me tamo okružuje loša energija, pa je teško biti ono što zaista jesi".

Osim s Morganom, Ronaldo je uoči Katra razgovarao i za kanal Livescore. Zanimljivo, dok dobar dio poznatih imena kritizira termin prvenstva, Portugalac je potpuno zadovoljan jesenskim turnirom.

"Igrati u ovo doba godine je zanimljivo, izazovno i drugačije, zato se dobro osjećam. Uzbuđen sam jer će to biti moje peto Svjetsko prvenstvo. Vrućine? Ne bih rekao da je vrijeme problem, kao profesionalni nogometaši moramo biti spremni za igru u različitim uvjetima. Osim toga, preferiram toplo vrijeme, tako da nemam problema s tim", rekao je i ukazao na to što znači pobjednički mentalitet.

U prethodne četiri pojave na Mundijalu zabio je 7 golova, a njegov sunarodnjak - legendarni Eusebio - postigao je dva više.

"Poštujem Eusebija, svi ga Portugalci nose u srcu, bio je nevjerojatna osoba. Veliki mi je izazov imati šansu prestići ga, mislim da bi on bio sretan odozgo", rekao je, a potom završio kratki intervju sa snovima o tituli svjetskog prvaka.

"Svjetsko prvenstvo najteže je natjecanje na svijetu. Sanjam o naslovu, znam da neće biti lako, ali uvijek ste slobodni sanjati, ja to činim cijelo vrijeme. Možda će ovo biti najbolji Mundijal ikada".

Linker
27. travanj 2024 11:24