ACERO/ALTERPHOTOS/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Acero/alterphotos/abaca/abaca Press/profimedia
NOVO IME NA KLUPI

Ronaldo otkrio tko će biti novi izbornik Brazila, ali prava ‘transfer-bomba‘ stiže iz Madrida!

Pep Guardiola dugo je bio želja, ali kad je obnovio ugovor s Manchester Cityjem, sve je palo u vodu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 12. prosinac 2022. 12:26

Brazil je slovio kao jedan od najvećih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva, ali put prema naslovu prekinula je Hrvatska u četvrtfinalu. Odmah nakon utakmice Tite je podnio ostavku na mjestu izbornika reprezentacije, funkcije čiju je dužnost vršio od lipnja 2016. godine. Njegov odlazak otvorio je put novom angažmanu u brazilskoj reprezentaciji. Kako doznaje UOL Esporte, plan je da novi ciklus na čelu ima trenera za težinu u međunarodnom nogometu, s fokusom na osvajanje Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Čak i prije nego li je mjesto izbornika ostalo upražnjeno, iz saveza su već kontaktirana dva velikana - Pep Guardiola, iz Manchester Cityja i Carlo Ancelotti iz Real Madrida. Stari san reprezentacije, Guardiola nije pokazivao previše interesa prihvatiti izazov rada u Brazilu. U studenom je čak obnovio ugovor s Manchester Cityjem do lipnja 2025. i zauvijek pokopao plan. Ancelotti je prvi put konzultiran u listopadu. Bio je otvoren za nastavak razgovora i, ovisno o predstavljenom projektu, za otvaranje konkretnih pregovora. Ipak, Talijan je upozorio da prihvaća razgovore samo kada je mjesto upražnjeno te da namjerava završiti sezonu u Real Madridu. Prihvatio bi, dakle, preuzeti dužnost tek u lipnju 2023. U klubu već uspješno surađuje s Viniciusom JR., Rodrygom, Ederom Militaom, a prošle je godine s njima bio i Casemiro kad je kraljevski klub došao do 14 naslova Lige prvaka.

image
OSCAR DEL POZO Afp

Međutim, u intervjuu s domaćim novinarima, legendarni Ronaldo Nazário otkrio je da prema informacijama kojima on raspolaže Brazil već ima novog selektora, a to je trener Fluminensea, 48-godišnji Fernando Diniz.

image
THIAGO RIBEIRO Agif Via Afp

"Svi ćete biti jako iznenađeni. Informacije koje sam čuo, govore da je novi izbornik Brazila Fernando Diniz. Postojala su još neka imena u igri, ali neću ih spominjati. Trebamo najprije pričekati da konačnu potvrdu izda savez, ali možda je još rano za to. Ukoliko Diniz zaista sjedne na klupu, bit će to atrakcija. Pod njegovim vodstom klubovi igraju sjajno, a ni ne sumjam da će tako igrati i reprezentacija", rekao je Ronaldo.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Diniz je do sad trenirao samo klubove u Brazilu, čak 12 različitih momčadi, a najviše je puta bio na klupi Audaxa. Fluminense je u prvom navratu trenirao nekoliko mjeseci u 2019. godini, a ponovno se na klupu momčadi iz Rio de Janeira vratio ove godine.

Teško je vjerovati da su informacije koje je Ronaldo pustio u javnost netočne, ali treba pričekati i razvoj situacije s Carlom Ancelottijem. Na kraju se čini da su sve nade Brazilci polagali u Guardiolu, ali kad je on obnovio ugovor, sve je palo u vodu.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Baš mi je jako žao što Oršić ima malu minutažu, ja bih s njim probao!" Tim je riječima nogometni trener Domagoj Abramović objasnio zbog čega bi krilnog napadača Dinama stavio u prvu postavu na utakmici protiv Argentine. Odgovore na sva ostala pitanja vezana uz polufinale SP-a pogledajte u našem novom Mundocastu:

Linker
24. travanj 2024 01:47