Fernando Rapallini je u srpskim medijima označen kao krivac

 PATRICK T. FALLON Afp
VAR NIJE REAGIRAO

Samo u Srbiji - dan nakon ispadanja sa SP-a teško optužili suce! ‘Oštećeni smo, ovo nitko nije primijetio‘

Srbija je ispala sa Svjetskog prvenstva u Kataru, a dan kasnije krivca su pronašli u sucima
Piše: SNObjavljeno: 04. prosinac 2022. 07:36

Srbija je ispala sa Svjetskog prvenstva u Kataru. Naši susjedi su upisali poraz od 2:0 od Brazila, odigrali 3:3 s Kamerunom, a onda ih je i Švicarska pobijedila s 3:2 i tako udaljila od osmine finala.

Dan nakon što su se oprostili od Mundijala, srpski mediji su se posvetili analizama i traženju krivaca za ovaj neuspjeh, a krivca su pronašli i u argentinskom sucu Fernandu Rapalliniju koji im je sudio susret sa Švicarskom. Srbi su, tvrde, oštećeni za penal protiv Švicarske, a osim suca, nije reagirao ni VAR.

Radio-televizija Srbije je pokazala sporni trenutak iz 65 . minute kada je Aleksandar Mitrović bio u prilici za gol, a loptu je rukom dotaknuo švicarski stoper Fabian Schär. Rapallini nije vidio ovaj detalj, a nije se oglasio ni VAR. RTS je doveo i suca Dalibora Đurđevića da prokomentira sprorni trenutak.

"Da budem iskren, jučer to nismo primijetili jer su nas vjerojatno nosile emocije. Situacija je kompleksna, pogledali smo ju iz dva kuta i mislim da je bilo elemenata za kazneni udarac. VAR je dužan pronaći kut koji jasno pokazuje da je bio prekršaj. Iz jednog kuta se vidi da je možda bila ruka, a iz drugog da je ruka promijenila pravac lopte. Situacija je kompleksna, ali nažalost je promakla svima i nismo imali sreće", zaključio je Đurđević.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST:

Hoće li Borna Sosa biti spreman za utakmicu protiv Japana? Treba li izbornik Zlatko Dalić mijenjati još nešto u momčadi? O tim i svim ostalim pitanjima vezanim za utakmicu osmine finala između Hrvatske i Japana razgovarali smo u novom Mundocastu u kojem nam je u gostima bio Ilija Lončarević. Pogledajte Mundocast:

Linker
17. svibanj 2024 04:02