Zlatko Dalić nakon ždrijeba u društvu Vahida Halilhodžića, Dragana Skočića, Didiera Deschampsa, Fernanda Santosa i drugih izbornika

 ANTE CIZMIC/CROPIX
ANALIZA STRUČNJAKA

‘Sigurno prolazimo, a dalje ide i Srbija! Belgija je u padu, a Vaha? Pa pitanje je ide li on na SP!?‘

Na prvi, a i drugi pogled, reklo bi se: obećavajući ždrijeb za Hrvatsku. Evo što kažu eksperti...
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 01. travanj 2022. 21:18

Svjetsko prvenstvo u Kataru otvaramo protiv Maroka, slijedi nam okršaj s Kanađanima, a posljednji dvoboj u skupini igramo protiv Belgije. - Prolazimo sigurno skupinu, to je minimalni cilj, odmah u otvaranju podcasta Sportskih novosti rezolutno je konstatirao Krunoslav Rendulić, bivši igrač Hajduka, Osijeka, Rijeke i brojnih drugih klubova, danas trener, koji je vodio Istru, Šibenik, Goricu..., a jedno je vrijeme radio i u Kataru.

image

Slijeva nadesno: Krunoslav Rendulić, voditelj Siniša Sušec i Robert Šola u studiju Hanza Medije

HANZA MEDIA

- Hrvatska mora proći ovu skupinu, to ne bi smjelo biti upitno, konstatirao je i Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti, pa obrazložio: - Belgija je bez sumnje vrhunska reprezentacija, ali mislim da je zenit te njihove sjajne generacije bio na SP-u u Rusiji, pa i na lanjskom Euru. Sada ni tamo nije baš sve idealno - imaju tog Hazarda, koji je, otkad je član Reala, prestao igrati ozbiljan nogomet. Ali, on ima takav status da mora igrati, bio spreman ili ne, bio u formi ili ne. Tu je i Lukaku, kojem opet ne cvatu ruže u Chelseaju...

Što se Maroka tiče, Rendulić se prvo našalio (Halilhodžić je prije Maroka s još tri reprezentacije prošao na SP, ali dvije od te tri tamo nije i vodio zbog nesporazuma s čelnicima Saveza): - Vahi svaka čast na svemu što je napravio, ali nisam siguran da će uopće voditi Maroko na SP-u... Šalu na stranu, dobra je to momčad, imaju odličnog Hakimija, golman je Bono iz Seville, možda do Katara Vaha vrati i protjeranog Ziyecha iz Chelseaja, ali bez obzira na sve, Hrvatska je ipak znatno jača od njih!

image

Krunoslav Rendulić

HANZA MEDIA

- Vaha je prije svega defenzivac, protiv nas će igrati u sustavu 4-5-1 ili 5-4-1, prisnažio je Šola: - Gledao sam nedavno Afrički kup nacija, nisam bio impresioniran kvalitetom nogometa. A Halilhodžićev problem bit će činjenica i da je on s Marokom dosad odigrao više od 25 utakmica, ali niti jednu protiv momčadi koja nije iz Afrike. A kada igraš protiv jakih europskih reprezentacija, kakva je Hrvatska, onda je to druga priča... Kada bih morao uspoređivati, rekao bih da je Maroko po kvaliteti tu negdje kao ona Rusija protiv koje smo igrali u kvalifikacijama za SP.

Slično su naši sugovornici ocijenili i Kanadu - momčad s dva TOP svjetska igrača, napadačem Davidom iz Lillea i bočnim igračem Daviesom iz Bayerna, ali i tu će prije svega sve ovisiti o izvedbi Hrvatske.

Analizirali smo i ostale skupine, pa tako i onu s kojom se 'križamo' ako prođemo u osminu finala: - Protiv Španjolaca smo na Euru pokazali da možemo igrati 'al pari', a Nijemci su nam stara mušterija, ustvrdio je Rendulić i dodao: - Ova Hrvatska ne izgleda mi nešto slabija nego ona koja je bila druga na svijetu. Da, nismo našli novog Mandžukića, ali na nekim drugim pozicijama smo bolji nego tada...

U Kataru nema neke skupine smrti, čini se da je jedan od najtežih ona u kojoj su Brazilci, Švicarci, Srbi i Kamerunci: - Srbija čak može biti i prva u toj skupini, kaže Šola. - Prva teško, ali svakako bi trebala proći kao druga, tvrdi Rendulić.

Pogledajte podcast:

Linker
18. travanj 2024 05:57