TOM DUBRAVEC Cropix
EMOTIVNI JOE

Šimunić: Plačem zbog ovoga, dragi Bog čuva poštene!; Pamić: Daliću, ostani i kad ćeš imati štap!

Hrvatska je poznata samo po ovim našim dečkima, ni po čemu drugom, priča emotivni Šimunić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. prosinac 2022. 19:39

Hrvatska je uvijek imala sjajne vratare. Uvijek... Dominik Livaković se upisao u povijest. Bravo Livi, bravo majstore... Čovjek je obranio tri jedanaesterca. Čudo jedno. Kad je došlo do izvođenja jedanaesteraca, negdje smo pomislili: “Ajme, sve smo dobili u Rusiji, sad više nećemo”. Ali, Livi je bio drukčijeg mišljenja. Hvala Bogu... Nakon što se Hrvatska plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, čuli smo se s nekim velikim ljudima hrvatskog nogometa...

- Ovo je nevjerojatno! Zaslužili smo četvrtfinale. Plačem zbog ovog, plačem... Nekako mi je žao Japanaca. To je pošten narod, Oni su također čudo. Ali, svaka čast našim dečkima, ma, ne mogu niti govoriti, zaista plačem od sreće - s emocijom u glasu govorio je Josip Šimunić, bivši veliki hrvatski reprezentativac.

image

Josip Šimunić

ROBERT FAJT Cropix

Idemo po novi trijumf

Kako je Joža vidio utakmicu, kako smo došli do još jedne velike pobjede?

- Nije bilo lako, ali Japanci su nakon šezdeset minuta polako padali. Mi smo tjelesno bili bolji od njih. Nogomet se igra za golove, mi smo ih zabili više. Zaslužili smo pobijediti. Svaka čast dečkima. Livaković je bio čudesan. Čudesan.. U Rusiji je čudesan bio Subašić, sad je bio Livaković. Idemo sad po polufinale.

Veliki stoper Šimunić je dodao...

- Ovi naši dečki su tako dobri, tako čudesni, tako da nas čuva dragi Bog, Dragi Bog čuva poštene. Mi smo pošteni. Neka svi Hrvati u Hrvatskoj i izvan Hrvatske budu sretni. Znate, Hrvatska je poznata samo po ovim našim dečkima, po ničemu drugom. Nema baš drugih ljudi po kojima je poznata Hrvatska - zaključio je očekivano emotivni Josip Šimunić.

Nakon emotivnog Šimunića okrenuli smo broj u Osijeku. Robert Špehar bio je s druge strane. Opet jedna emotivna priča...

image

Robert Špehar

VLADO KOS/CROPIX Cropix

- Ajoooooj, ajooooooj... Mi smo čudo. Čestitke dečkima, čestitke izborniku. Prije svega Dominiku Livakoviću. koji je branio utakmicu svog života. Obranio je tri penala u osmini finala Svjetskog prvenstva, to se događa jednom i sto godina. Najjači smo na svijetu! Evo. izlazim iz jednog osječkih kafića, svi smo u Osijeku u deliriju - pričao nam je Špehar.

Sve je obranio

Robert je opet pričao o Livakoviću...

- Odigrao je svoju utakmicu života! Sve je čovjek obranio. Kad smo imali takvog Livakovića, nismo mogli izgubiti. Hrvatska je konstanta svjetskog nogometa, što bih više mogao kazati? Nije bilo lako, Japan može otići kući uzdignute glave. Za mene je zapravo Japan senzacija jer ispali su od vice prvaka svijeta u zahtjevnoj utakmici. No, mi smo jednostavno jaki, mi smo svjetsko nogometno čudo. Izbornik Dalić opet je ušao u povijest. Sve je napravio super. Svaka čast Daliću. Isto tako, dečki su izgarali na terenu, borili su se... Svi do jednog. Čestitao bih i svom Osječaninu Borni Barišiću, koji je zamijenio Sosu. Mi smo se dizali, padali, dizali se, pobijedili smo ‘japanski stroj’. Mislim da u osmini finala nismo mogli dobiti težeg suparnika. Ovo je velika stvar, prošli smo skupinu, među osam smo, čudesno je, svi smo ponosni. Osijek slavii, cijela Hrvatska slavi - zaključio je Špehar.

Igor Pamić, bivši hrvatski reprezentativac, govorio je ovako..

image

Igor Pamić

DAMIR KRAJAC Cropix

- Zlatko Dalić mora biti izbornik Hrvatske i kad će imati štap, kad neće moći hodati. Neka mu... Zaslužio je. On je autor najvećih uspjeha hrvatskog nogometa, naše reprezentacije. Neka bude izbornik do penzije, do ne znam koliko godina, Da, ovo je bila najlošija utakmica naše vrste na Svjetskom prvenstvu, ali prošli smo. Imali smo probleme, ali smo dobro reagirali. Nedostajalo nam je akcije u fazi napada. Tu nismo bili dobri, ali očekivali smo puno više. No, u konačnici nije bilo bitno - kazao nam je Pamić.

Veli da mi nismo iznenadili Japan, a on nas malo jest...

- Da, malo su nas iznenadili ali mi smo - Hrvatska! Uvijek imamo heroja. To je ovog puta bio Dominik Livaković. Kao u Rusiji Subašić... Neka Livaković obrani još deset penala. I evo nas opet u finalu - zaključio je Pamić.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Kako igrati protiv Brazila? Koji bi igrač mogao dobiti Dalićev joker na toj utakmici ako dobije priliku? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja vezana za Vatrene i SP u Kataru pronađite u novom Mundocastu u kojem nam je u gostima bio trener Nikola Jurčević.

Linker
23. travanj 2024 23:01