KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
SUDAČKA ANALIZA by OPTIMA RENT

Skandalozna odluka, penal za Argentinu nije postojao, a VAR glavnom sucu nije ponudio najbolju snimku!

‘Taj je kontakt bio previše lagan da bismo razgovarali o kaznenom udarcu‘, analizira za SN Bruno Marić.
Piše: Bruno MarićObjavljeno: 30. studeni 2022. 21:00

Analiza Brune Marića

U 36. minuti utakmice između Argentine i Poljske ponovno se dogodila skandalozna odluka VAR suca da zove glavnog suca Makkelieja na pregled snimke radi potencijalnog kaznenog udarca za Argentinu. Vidljivo je bilo kako snimke koje je VAR sudac pripremio sucu, nisu bile one najbolje, čak bih rekao da je to bilo dosta sugestivno iz VAR sobe. Ne želim vjerovati da je to bilo zbog toga što je u duelu bio Messi, ali svakako je sreća da pogodak nije postignut, jer to bi bila prava nepravda!

U spornom trenutku došlo je do kontakta između Messija i poljskog golmana, ali taj je kontakt golmanskom rukom bio previše lagan da bismo razgovarali o kaznenom udarcu.

SITUACIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

U sudačkoj nadoknadi utakmice igrane između Francuske i Tunisa, Francuzi su postigli gol, ali se aktivirao VAR, pa je sudac nakon pregleda snimke poništio gol zbog zaleđa.

image
ODD ANDERSEN Afp
image
ODD ANDERSEN Afp
image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Prema novim napucima o tumačenju namjerne igre/odbijanca, ako obrambeni igrač odigra loptu pod pritiskom, ili mu tijelo prilikom odigravanja lopte nije u balansu - nema potpunu kontrolu nad svojim tijelom (nekomforna situacija) - ne smatra se da se radi o tzv. namjernom igranju i drugoj akciji. Ako se nakon takve reakcije obrambenog igrača, napadač, koji je bio u položaju zaleđa u trenutku odigravanja lopte njegovog suigrača, izravno uključi u aktivnu igru ili igra loptom treba biti kažnjen zbog zaleđa.

image
GLYN KIRK Afp
image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
image
ODD ANha on November 30, 2022. (Photo by Odd ANDERSEN/AFP)DERSEN Afp

Da se razumijemo, ova odluka u konkretnoj situaciji za mene osobno nije nogometna, ali je tako definirana novim naputcima. Shodno tome, ipak je ova odluka ispravna.

Linker
16. srpanj 2024 08:57