Serbia fans

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
REAKCIJA NIJE IZOSTALA

Službeno: FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije! Evo za što ih se sve tereti

Srbija i Švicarska odigrali su tenzijama ispunjen dvoboj nakon kojeg je trebalo povući neke poteze...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2022. 16:45

Sada je službeno. Centralna svjetska nogometna federacija (FIFA) pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije (FSS), kako se službeno zove "kuća nogometa" u Srbiji. Postupili su iz FIFA-e nakon prijave iz Albanije, a sve u svjetlu posljednje utakmice "Orlova" na SP-u u Kataru.

Kako se navodi u priopćenju FIFA-e, postupak protiv Srbije pokrenut je zbog "mogućeg kršenja članaka 12 (nedolično ponašanje igrača i službenih osoba), 13 (diskriminacija) i 16 (red i sigurnost na utakmicama)".

Na utakmici Srbije i Švicarske (2:3) bilo je viđeno, ukratko - svega i svačega. Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri, dva švicarska reprezentativca kosovskog podrijetla bila su predmeti brojnih političkih tenzija, a njih dvojica su svojim, što golovima, što asistencijama Srbiju i izbacili s turnira te je ostavili na posljednjem mjestu u skupini G.

Ovoga puta Shaqiri, kao primjerice 2018. godine, nije proslavio pogodak uz simbol albanskog orla, ali je zato Xhaka u jednom trenutku imao obračun s cijelom srpskom klupom, napose rezervnim vratarom Rajkovićem. Bilo je tu i psovanja na albanskom, a usto su kamere uhvatile srpskog izbornika Dragana Stojkovića kako psuje majku...

Disciplinski postupak pokrenut je i zbog srpskih navijača na tribinama, gdje je bio zabilježen niz nacionalističkih slogana.

Linker
23. travanj 2024 14:39