Roberto Martinez dobio je otkaz nakon ispadanja s SP-a

 JACK GUEZ Afp
BELGIJA SVE ZAČUDILA

Smijenili izbornika pa iznenadili izborom novog, zar tako to radi druga najbolja reprezentacija svijeta?

Belgijski nogometni savez sve je iznenadio odlukom o novom izborniku
Piše: SNObjavljeno: 15. prosinac 2022. 06:38

Belgija je remijem 0:0 s Hrvatskom u skupini ispala sa Svjetskog prvenstva u Kataru, a ubrzo nakon toga smijenjen je i Španjolac Roberto Martinez koji je reprezentaciju vodio šest godina. Belgija je tako krenula u potragu za novim izbornikom, a to su odlučili napraviti na vrlo neobičan način.

Iako je Belgija druga na FIFA-inoj ljestvici i ima puno velikih trenerskih imena koja bi ju rado preuzela, iz tamošnjeg Saveza su odlučili novog izbornika pronaći preko oglasa na poslovnoj društvenoj mreži LinkedInu.

"Tražimo serijskog pobjednika koji ima iskustvo vođena najboljih igrača na svijetu. Tražimo trenera koji će biti fokusiran na kreiranje grupe koja će biti u dobrim odnosima i na integraciju mladih igrača u ekipu", napisali su u oglasu Belgijanci pa dodali kakav novi izbornik još mora biti:

"Mora biti taktički ekspert koji svoje izbore bazira na podacima, tehnologijama i objektivnim parametrima, te koristiti iskustvo i sportske strukture Saveza. Također, to mora biti trener koji zna osvajati trofeje u svjetski poznatom natjecanju", stoji u oglasu Saveza.

Ovaj potez je u najmanju ruku neobičan i pitanje je koliko će ozbiljnih prijava uopće dobiti. No, tko zna, možda i neki od najvećih svjetskih trenera odluče poslati brzu prijavu baš putem LinkedIna.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Izostanak Brozovića bit će veliki udarac za Hrvatsku, a Dalić bi zbog toga mogao promijeniti sustav." To je glavni zaključak današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio nogometni stručnjak Robert Palikuča. Pogledajte Mundocast:

Linker
25. travanj 2024 01:26