Hrvatski navijači (arhiva)

 Cropix
NESTVARNE KAZNE

Šokantno upozorenje za sve koji idu na Svjetsko prvenstvo: Evo za što vam prijeti čak 7 godina zatvora

Navijači koji planiraju ići na Svjetsko prvenstvo u Kataru morat će dobro paziti na ponašanje
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. lipanj 2022. 11:41

Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će po mnogočemu vrlo neobično za navijače. Osim što se ne igra po ljetu kako je to već nalagala tradicija, već po zimi zbog ekstremnih vrućina u Kataru, postoji i set pravila o kojima navijači do sada nisu morali razmišljati.

Jedno od tih pravila je i da je zabranjen seks izvan bračne zajednice i seks na jednu noć, a prekršiteljima za to prijeti i sedam godina zatvora. FIFA je upozorila sve da se pravilnik odnosi na sve navijače bez obzira iz koje zemlje dolaze. Izvor iz policije je za Daily Star otkrio vrlo stroga pravila u Kataru.

"Seks je zapravo zabranjen osim ako ste supružnici. Tamo sigurno neće biti seksa na jednu noć. Zabravo, neće biti ni zabava. Svi moraju misliti na sebe i biti pristojni ako ne žele završiti u zatvoru. Zapravo, po prvi puta, u ovoj godini Svjetskog prvenstva, postoji zabrana seksa i navijači moraju biti spremni na to", otkrio je izvor koji je htio ostati anoniman.

Engleska vlada upozorava svoje državljane da je seks izvan braka ilegalan u Kataru, a kazna za ovaj prekršaj je sedam godina zatvora. To je u teoriji moguće smanjiti na 'samo godinu dana', ali to je i dalje rigorozna kazna.

Osim zbog seksa izvan braka, uhićeni možete biti i zbog izmjenjivanja nježnosti u javnosti, a homoseksualnost je strogo zabranjena i također vodi do zatvorske kazne od sedam godina. U Kataru će se izgleda, tvrdi isti izvor, moći samo gledati nogomet i turistički razgledavati gradove domaćine.

"Kultura pića i zabave nakon utakmica, što je gotovo svuda normalno, je strogo zabranjena. Posljedice bi mogle biti jako teške ako vas ulove. Ovo bi mogao biti jako loš turnir za navijače."

O svemu se oglasio i direktor turnira Nasser Al-Khater.

"Sigurnost navijača nam je najviši prioritet, ali javno iskazivanje nježnosti nije prihvatljivo. Nije to dio naše kulture i to vrijedi za sve koji dođu", poručio je Al-Khater.

Osim toga, ranije ovog mjeseca je stigla i vijest da će navijači koji u Katar pokušaju unijeti drogu biti suočeni čak i sa smrtnom kaznom.

Zakon broj 9. iz 1987. godine koji se odnosi na kontrolu trgovina drogama piše da će ljudi koji krijumčare drogu u Katar biti osuđeni na 20 godina zatvora i novčanu kaznu između 100.000 i 300.000 rijala što je od preko 22.000 do preko 65.000 eura. Onaj tko ponovi ovaj prekršaj će biti osuđen na smrt ili doživotni zatvor.

Linker
07. prosinac 2023 19:24