TOM DUBRAVEC Cropix
ISTAKNULI JEDNOG VATRENOG

Španjolci poslali upozorenje Brazilu: ‘Mašina stvorena u Dinamu barata loptom kao svilom...‘

Španjolska Marca je u svojem tekstu analizirala Hrvatsku uoči četvrtfinala s Brazilom
Piše: SNObjavljeno: 09. prosinac 2022. 10:38

Hrvatska i Brazil će od 16 sati tražiti prolaz u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Uoči tog dvoboja španjolska Marca je poslala upozorenje Brazilcima i istaknula kako Hrvatska nije nimalo bezazlen protivnik.

"Hrvatska se može pohvaliti jednim od najboljih veznih redova u Kataru, s loptom ili bez nje. Tamo igraju Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović. Mašina koju je stvorio Dinamo loptom barata kao svilom, ali i pati kao i drugi...", piše Marca pa nastavlja:

"Modrić je prava slika te žrtve, ali igrač koji fizički najviše iskače je Marcelo Brozović. Interovo sidro prometnulo se u pticu trkačicu ovog turnira. Nitko nije prešao 56.26 kilometara koliko je on napravio na SP-u."

Španjolci pišu kako je Brozoviću pomoglo i to što je Hrvatska igrala duže od drugih.

"U tome mu pomaže i to što je Hrvatska igrala produžetke s Japanom. Brozović, koji je zabio i jedanaesterac, u toj je utakmici pretrčao 16.7 kilometara i tako srušio rekord svjetskih prvenstava koji je sam držao. Protiv Engleske je 2018. godine pretrčao 16.3 kilometara, a povremeno ga i uhvate s cigaretom u ustima."

Marca je za kraj citirala Joška Gvariola i poslala upozorenje Brazilu.

"Kad igrate s Modrićem, Kovačićem i Brozovićem, pola problema vam je riješeno. Brazil, upozoren si!", ističu Španjolci.

Linker
20. travanj 2024 11:42