Talijanska nogometna reprezentacija

 GLYN KIRK Afp
LEGENDARNI TALIJAN

‘Sramota je da europski prvak nije automatizmom na Mundijalu! Pa ovi momci zaslužuju nagradu, zar ne?‘

Italiji se nije dogodila jedna loša, nego serija lošijih utakmica, ali Baggio to ne priznaje
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. lipanj 2022. 06:37

Legendarni "zlatni repić" svjetskog i talijanskog nogometa Roberto Baggio ne može se pomiriti s činjenicom da Italija kao prvak Europe neće biti na Mundijalu u Kataru..

"Italija je osvojila Europsko prvenstvo, mislim da je to sramotno da prvak Europe nema automatski osigurani odlazak na Svjetsko prvenstvo", rekao je Baggio, te nastavio:

"Svatko može izgubiti jednu utakmicu protiv bilo koga drugog, svatko može imati loš dan, ali ovi momci zaslužuju neku vrstu nagrade za ono što su postigli, zar ne?"

image

Roberto Baggio

MASSIMO BERTOLINI Nurphoto Via Afp

Italiji se ipak nije dogodila jedna loša utakmica, nego serija lošijih utakmica, koja je kulminirala neodlaskom na SP. Da je Italija i dalje u problemu vidjelo se u Finalissimi igranom na Wembleyju protiv Argentine (0:3).

"Mislim da je Italija pretrpjela psihološke posljedice nakon eliminacije na Svjetskom prvenstvu. Vidite da je to psihološki problem. Vidjeli smo to i protiv Argentine, jednostavno ne možete usporediti smirenost i samopouzdanje argentinskih igrača sa stanjem duha naših igrača."

Baggio čvrsto stoji iza izbornika Mancinija.

"Roberto Mancini napravio je nešto izvanredno, mora ga se poštovati i dopustiti mu da nastavi raditi na način na koji je radio. Imamo mlade talente koji nažalost nemaju dovoljno prostora za igru ​​u Serie A i to je dobro poznat problem."

Još uvijek postoje jako slabe šanse da Italija ode na Svjetsko prvenstvo ako Ekvador bude isključen zbog krivotvorenja papirologije jednog od svojih igrača tijekom kvalifikacija. U teoriji, Italija bi bila sljedeća na redu kao najbolje plasirana momčad na FIFA-inoj svjetskoj ljestvici koja se nije kvalificirala, ali vjerojatnije je da će umjesto toga biti promovirana druga južnoamerička momčad. Ako Ekvador uopće bude isključen.

Linker
23. travanj 2024 14:25