ANDREJ ISAKOVIC Afp
REAKCIJE IZ SUSJEDSTVA

Srbi likuju: ‘Zgazili provokatore i spakirali im šesticu!; Srpski dželati razmontirani!; Xhaka ponižen...‘

Već poslovično dovitljivi srpski mediji odmah su počeli s paljbom po ljutim suparnicima sa SP-a.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2022. 22:11

Nije trebalo dugo čekati na reakcije iz Srbije nakon što je Švicarska izgubila od Portugala (1:6) u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Podsjetimo, Srbi su sa Švicarcima u posljednjem kolu grupne faze izravno odlučivali o putniku u nokaut-fazu SP-a. Susret je završio pobjedom Švicarske (3:2), a sam dvoboj obilježilo je niz kontroverzi. Međusobne uvrede igrača na terenu, neredi i na tribinama, odnosno ispred stadiona u Dohi... Reagirala je i FIFA, pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije koja je na kraju, nakon tog poraza otišla kući kao posljednjeplasirana momčad skupine G.

Čak je i sama utakmica Srba i Švicaraca ostala u sjeni nekolicine ispada igrača na terenu. Granit Xhaka, kapetan reprezentacije, inače igrač kosovskog podrijetla provocirao je srpske igrače, a u nekoliko navrata došlo je i do fizičkog obračuna...

image

Granit Xhaka tuguje nakon ispadanja

JEWEL SAMAD Afp

Srpski mediji likuju nakon što je Portugal očitao nogometnu lekciju Švicarcima, a ovo su samo neki od njihovih prvih dojmova:

- HET-TRIK RAMOSA ZA POTOP ŠVAJCARSKE Brutalni Portugalci "zgazili" provokatore i spakovali im šest komada - naslov je na portalu Alo.rs

- IZBACILI SRBIJU, PA DOŽIVELI BLAMAŽU! Portugal PREGAZIO Švajcarsku i bez Kristijana Ronalda! - piše Mondo.rs

- BRUKA ŠVAJCARSKA, A TEK ŠIPTARA... POPILI ŠEST KOMADA! Portugal se iživljavao! DŽAKA I ŠAĆIRI PONIŽENI I SPAKOVANI KUĆI! - još je jači naslov na Informeru.

ŠVAJCARCI POTPUNO PONIŽENI IDU KUĆI! Nemilosrdni Portugalci RAZBILI Sajdžije, Džaka i družina pognutih glava pakuju kofere - kaže na Kuriru.

- Taktičko savršenstvo Fernanda Santoša i novo napadačko čudo: Portugalija bez Ronalda razmontirala srpske dželate - piše na Mozzartsportu.

Linker
21. travanj 2024 10:13