ANDREJ ISAKOVIC Afp
UOČI BRAZILA

Srbi u deliriju i prije nego su startali: ‘Ne plašimo se nikoga na svijetu, a u najtežoj smo skupini!‘

Izbornik srpske nogometne reprezentacije Dragan Stojković Piksi vjeruje u prolaz u osminu finala
Piše: SNObjavljeno: 23. studeni 2022. 16:07

Izbornik srpske nogometne reprezentacije Dragan Stojković Piksi i kapetan Dušan Tadić odgovarali su na pitanja medija uoči okršaja s Brazilom u prvom kolu skupine G na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Izbornik Stojković jasno je poručio da se Srbija ne boji nikoga i da o Brazilu ne razmišlja kao o momčadi koju je nemoguće pobijediti.

"Brazil je tim koji ima kvalitetne igrače, Viniciusa, Neymara... Tri napadač plus Neymar. Ali, da ponovim, nije nas briga kako igra Brazil, već kako igra Srbija. Potrebno nam je da ostanemo koncentrirani cijelu utakmicu i da ih pokušamo inteligentno zaustaviti. Nećemo trčati za njima, to nije moj stil. Bit će jako teško, ali moguće je pobijediti ih", najavio je Stojković ogled zakazan u četvrtak od 20 sati na Lusail Iconicu, a onda poručio da nema straha od velikih imena u njihovu društvu G skupine.

"Sutra očekujem dobru Srbiju, koja će biti hrabra i vrijedno raditi za dobar rezultat. Brazil je sjajna momčad, jedna od najboljih na svijetu, ima zlatnu generaciju u ovom trenutku. Očekujem tešku utakmicu, Pokušat ćemo taktičko-tehničkim kvalitetama biti dobar suparnik Brazilu. Krećemo s 0:0, Brazil ima šanse za pobjedu, ali i Srbija ima šanse za pobjedu. Ne bojimo se nikoga na ovom svijetu", poručio je.

Kaže da vjeruje u plasman u osminu finala unatoč Kamerunu i Švicarskoj kao nadolazećim protivnicima nakon Brazilaca.

"Postoji razlika između ovog turnira i onog u Rusiji. Tamo smo igrali treću utakmicu s Brazilom, ovdje prvu. Moji igrači su zreliji, imaju više samopouzdanja jer su igrali Svjetsko prvenstvo prije četiri godine. Ovo je opet novi izazov, ali ovo je turneja, matematika je egzaktna znanost. Možeš imati četiri-šest bodova i proći, ali s tri je teško... Dat ćemo sve od sebe ovaj put da se plasiramo u sljedeći krug". Za kraj je otkrio da je napadač Filip Kostić (Juventus) pod znakom upitnika.

Linker
04. svibanj 2024 06:04