Dušan Tadić i društvo nisu sigurni ni u slučaju pobjede

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
MATEMATIKA JE JASNA

Srbija može ispasti sa SP-a čak i ako dobije Švicarsku! Evo što bi se moralo dogoditi u ludom scenariju

Iako baš i nije realno očekivati takav ishod, brojke ne lažu, a svoju priliku vidi i Kamerun.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. studeni 2022. 07:53

Srbija je nakon šoka protiv Kameruna (3:3) žestoko navijala za Brazil protiv Švicaraca (1:0) i bila sretna zbog takvog raspleta. Srbi su uvjereni da ih bilo kakva pobjeda protiv Švicarske izravno vodi u nokaut-fazu. Međutim, mnogi su zaboravili na Kamerun i jedan "ludi" scenarij na kojeg treba obratiti pažnju.

Kamerunci imaju pred sobom najteži ispit, utakmicu protiv Brazila u posljednjem kolu. No, eventualnom pobjedom protiv Brazila mogli bi pokvariti slavlje Srbiji, posebno ako se uzme u obzir da Brazilcima utakmica ne igra nikakvu ulogu i da bi mogli u "šarenom" sastavu nastupiti u posljednjem kolu. Doduše, taj "šareni" sastav Brazila mogao bi odigrati i bolje nego standardni.

Dakle, ako i Kamerun i Srbija pobijede u posljednjem kolu, imat će po četiri boda. To znači da će odlučivati gol-razlika, a Kamerun trenutno ima bolju (3:4 u odnosu na 3:5 Srbije). To znači da bi Srbija trebala ostvariti za makar jedan gol uvjerljiviju pobjedu protiv Švicarske, nego što bi to bio eventualni trijumf Kameruna nad Brazilom.

Naravno, najrealniji ishod je da Brazil ne izgubi od Kameruna i onda bi utakmica Švicarske i Srbije bila presudna za drugog putnika u osminu finala iz te skupine.

Međutim, matematika je jasna i Kamerun ima svoju priliku.


Nikola Jurčević je gostovao u novom Mundocastu, a s njim smo razgovarali o tome tko bi trebao startati u napadu Vatrenih ako Livaja ne bude spreman; o potezima koje Dragan Stojković nije vukao na utakmici između Srbije i Kameruna; o ‘nuklearnoj utakmici‘ između Irana i SAD-a; kao i o drugim pričama sa SP-a. Pogledajte novi Mundocast:

Linker
20. travanj 2024 16:00