Vanja Milinković-Savić u svađi s Granitom Xhakom

 MANAN VATSYAYANA Afp
PRIJETE IM SANKCIJE

Srbija na velikom udaru nakon debakla na SP-u: ‘Kaznite ih! Tražimo hitnu reakciju, imamo sve dokaze...‘

Već je podnesena prijava FIFA-i, čeka se odluka krovne nogometne institucije.
Piše: SNObjavljeno: 04. prosinac 2022. 20:14

Nema kraja reakcijama na uzavreli ogled Srbije i Švicarske (2:3) odigran u subotu, a sada bi poražena strana mogla snositi i pravne posljedice zbog "teških uvreda izbornika srpske reprezentacije" i "rasističkih postupaka srpskih navijača", kako je Nogometni savez Kosova (FFK) opisao događanja s 974 stadiona u žalbi podnesenoj FIFA-i.

Podsjetimo, kamere su uhvatile izbornika Dragana Stojkovića Piksija kako slavi pogodak Dušana Vlahovića za 2:1 u 35. minuti riječima "je**m li vam majku šiptarsku u pi**u", a to je, čini se, nagnalo Kosovare na reakciju.

"FFK zahtijeva od FIFA-e istragu u vezi ovog slučaja i traži da se sankcionira FS Srbije kako bi se ovakva skandiranja jednom zauvijek uklonila s nogometnih stadiona i događaja poput Svjetsko prvenstvo", stoji u priopćenju kosovskog saveza.

Nadalje, navode da su se tijekom utakmice mogle vidjeti i čuti parole s političkim porukama protiv Albanaca, a za sve izneseno imaju dokaze.

"FFK je podnio žalbu FIFA-i s potrebnim dokazima. FFK zahtijeva od FIFA-e istragu u vezi ovog slučaja i traži da se sankcionira FS Srbije kako bi se ovakva skandiranja jednom zauvijek uklonila s nogometnih stadiona i događaja poput Svjetskog prvenstva", kazali su u nastavku.

FFK podsjeća i da je nedavno podnio žalbu FIFA-i zbog isticanja zastave u svlačionici reprezentacije Srbije na kojoj je bila karta Kosova i Metohije u bojama srpske zastave s natpisom "Nema predaje".

Linker
28. ožujak 2023 07:45