Sudac Sampaio i Harry Kane

 JACK GUEZ Afp
SUDAČKA ANALIZA BY OPTIMA RENT

‘Sreća da ovaj nije sudio Hrvatskoj! Teško je oštetio Englesku u prvom dijelu. A tek govor tijela...‘

Dvojbeno je je li i vodeći gol Francuske potpuno regularan, a vrlo je sporna i situacija s Kaneom
Piše: SNObjavljeno: 10. prosinac 2022. 21:27

Analiza Brune Marića:

Sudac Sampaio iz Brazila nije ostavio uvjerljiv dojam u prvom dijelu utakmice između Engleske i Francuske. Njegov govor tijela bio je usiljen, a bojim se da je imao i pogrešnih procjena u ključnim situacijama. Ali idemo redom.

Dojam je kako su Francuzi napravili prekršaj još u začetku akcije iz koje su postigli pogodak. Istina, da bismo bili sigurni trebali smo vidjeti snimku iz korisnijih kuteva kamera od onih koje nam je ponudio režiser.

No, u 26. minuti sudac je sigurno propustio suditi prekršaj na engleskom napadaču Kaneu, prilikom ulaska u kazneni prostor Francuza. Doduše, VAR soba je provjeravala incident, ali nije bilo intervencije.

Izostanak intervencije se može opravdati samo ako je prekršaj bio izvan kaznenog prostora. Moj dojam je kako se radi o prekršaju unutar kaznenog prostora, što podrazumijeva i VAR intervenciju.

U svakom slučaju sudac Sampaio je ispod razine SP-a i sreća da se nismo susreli s njim.

Drugo poluvrijeme nije donijelo promjenu dojma o sucu. Govor tijela ispod razine. Činjenica da nije na terenu sudio čisti kazneni udarac za Englesku, nego mu je VAR pomogao, u potpunosti determinira njegovu nesigurnost i slabu izvedbu. Utakmica snažna, suđenje za zaborav.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Dalić i Modrić su napravili ključnu stvar! Hrvatska sada razmišlja na potpuno drugačiji način". To je jedan od zaključaka kojeg je donio Nikola Jurčević u našem novom Mundocastu u kojem smo analizirali sve viđeno na utakmici između Hrvatske i Brazila.

Linker
26. travanj 2024 22:37