Dragan Stojković Piksi

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
IZBORNIK TEŠKO POGRIJEŠIO?

Srpski mediji u šoku: ‘Je li ovo moguće?‘ Kolaps Srbije – tragičari Mitrovići‘, ‘Ovo može samo nama da se desi!‘

‘Ključno je bilo kada su selektori napravili prve izmjene. Nažalost, Piksi je slabije birao od Songa‘.
Piše: SNObjavljeno: 28. studeni 2022. 13:20

Srbija je očekivano teško proživjela remi (3:3) protiv Kameruna. Imali su Srbi 3:1 i činilo se riješenu utakmicu. Međutim, izgleda da su i srpski igrači te njihov izbornik Piksi Stojković pomislili da je gotovo. Evo nekih natipsa iz srpskih medija.

"Kolaps Srbije – tragičari Mitrovići", piše B92, aludirajući na napadača Mitrovića koji je pogodio vratnicu i promašio veliki zicer, te stopera Mitrovića koji je ušao u nastavku i "sudjelovao" na neki način u oba gola Kameruna u nastavku.

image

Aleksandar Mitrović

ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

"Ključan je bio minut između 55‘ i 56‘ kada su se selektori odlučili na prve izmene. Nažalost, Piksi je slabije birao od Rigoberta Songa. Odlučio je selektor "orlova" da izvadi Strahinju Pavlovića i umesto njega uvede Stefana Mitrovića, dok je na drugoj strani ušao Vinsent Abubakar koji je odmah po ulasku "nanizao" nekoliko naših igrača i pokazao o kakvom se igraču radi. Pokazao je i Mitrović da ume da kiksne, ali baš dva puta u dva minuta je mnogo i za defanzivca Hetafea."

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

"Ovo vas može natjerati da urlate! Da li se ovo stvarno događa?", piše Informer. "Na 3:3 poravnao je Čupo Moting. Druga uzastopna kontra po desnoj strani. Pokojni Nikola Milenković... Je li moguće da se ovo događa? Srbija od 3:1 za tri minute do 3:3. Katastrofa!"

"Ovo može samo nama da se dogodi", piše Espreso. "Iako smo treći gol postigli iz kontre, zaigrali smo previše halapljivo, a "Neukrotivi lavovi" su dobili priliku da se pokažu u segmentu u kom su oni najopasniji."


"Hrvatska je favorit protiv Belgije, oni nas nemaju čime iznenaditi". Tim je riječima Stjepan Tomas najavio utakmicu trećeg kola SP-a koje se igra četvrtak. Kako je Tomas analizirao utakmicu protiv Kanade, ali i druge teme pogledajte u današnjem Mundocastu:

Linker
03. svibanj 2024 11:19