TOM DUBRAVEC Cropix
ONI SE DIVE

Stigao nenadani odgovor svim kritičarima hrvatske bronce: Pa ovo je bilo prekrasno, rock‘n‘roll od nogometa!

‘Hrvatska je povela školskom akcijom, a nakon izjednačenja Maroka utakmica je ušla u frenetičan ritam‘
Piše: SNObjavljeno: 18. prosinac 2022. 13:36

Španjolski dnevni list Marca u svojoj je analizi stao u obranu utakmice za treće mjesto na svjetskim prvenstvima koju mnogi kritiziraju, smatrajući je nepotrebnom, mlakom i nedovoljno napetom. Na primjeru sudara Hrvatske i Maroka, utjecajni dnevnik svima je poručio da je okršaj za broncu itekako potreban.

"Treće mjesto na Svjetskom prvenstvu ide Hrvatskoj i to poslije dvoboja koji je bila radikalna obrana vrijednosti koju donosi utakmica za broncu, često tako podcjenjivana posljednjih godina. Hrvati i Marokanci ispoštovali su ono što su njihovi izbornici najavili: ‘To nije utakmica koju smo htjeli igrati, ali dat ćemo sve da budemo treći.‘ Svaka čast i pobjedniku i poraženom. Hrvatsko slavlje i (pretjerana) marokanska ljutnja na suca govore sve", piše Marca.

Madridski dnevnik navodi da su oni koji su očekivali da će depresija zbog polufinalnih poraza uzrokovati lošu utakmicu, dobili meč itekako vrijedan pažnje.

"Čim je počelo, marokanski golman Bono pobrinuo se da se svima ubrza rad srca potezom koji se mogao pretvoriti u jedan od najsmješnijih autogolova ikada viđenih. Otada je sve bio rock‘n‘roll, odnosno čak i speed metal. Hrvatska je povela školskom akcijom, a nakon izjednačenja Maroka utakmica je ušla u frenetičan ritam. Marokanci su na svaku loptu išli kao da im je zadnja, a i Hrvati su uzvraćali na isti način."

U zaključku Marca ističe:

"Sjajni gol Oršića za 2:1 bio je, zbog svoje ljepote, prava nagrada za viđeno na terenu. A da utakmica nije prijateljska pokazali su Marokanci kada su kao vukovi krenuli na suca jer im nije dosuđen korner. Borba je trajala do kraja, sve do udarca glavom u kojem je Maroko mogao izjednačiti na 2:2. I bilo je prekrasno."

Linker
06. svibanj 2024 22:04