CHANDAN KHANNA Afp
SREĆA PRATI HRABRE

Strupar: Još se tresem, pravi Lukaku zabija dva od ona tri mrtvaca; Vranješ: Sve me podsjeća na Rusiju!

‘Veliki sam optimist jer najbolji igrač svijeta Luka Modrić još nije u svom najboljem izdanju!‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. prosinac 2022. 11:41

Ajme majko, kakva je to bila utakmica. I uspjeli smo, Hrvatska je u osimini finala Svjetskog prvenstva! Veselje je vladalo na svim meridijanima gdje se navijalo za Hrvatsku. Prošli smo s dvaput po 0:0, protiv Maroka i Belgije. E sad, je li to dobra najava za nastavak prvenstva? Valjda jest...

Nakon utakmice popričali smo s s hrvatskim nogometnim stručnjacima koji su bili oduševljeni s s plasmanom Vatrenih, s još jednim velikim dosegom.

- Još se tresem... Dobro smo visili u zadnjim minutama. Belgija je napravila puno promjena. Da je Lukaku pravi, zabio bi barem jednog od tri mrtvaca koje je imao. Ali nije pravi, inače on posprema dva od tri u takvim situacijama. Imali smo sreće, ali sreća prati hrabre. Da je bilo malo više smjelosti kod nas, možda bi i pobijedili. Spretno i sretno smo u osmini finala, Drago mi je da je Hrvatska uspjela, a sad ćemo vidjeti što dalje možemo. Znali smo da će biti teško proći skupinu, a mi smo uspjeli. Belgija je odigrala najbolju utakmicu na prvenstvu, ali nije im bilo dosta. Bravo, Hrvatska - kazao nam je bivši belgijski reprezentativac Branko Strupar.

image

Branko Strupar

RONALD GORSIC Cropix

Jurica Vranješ nam je kazao da je prošla bolja reprezentacija...

- Bili smo bolji momčadski i individualno. Bez obzira na šanse Belgije u završnici, bili smo bolji u svim segmentima. Da, moramo priznati, malo nas je u završnici pomazila sreća, ali mi smo isprovocirali tu sreću, jer smo od početka krenuli na pobjedu. Jest, bilo je problema pred kraj, ali to je Belgija. Lukaku na našu sreću nije imao svoj dan. Mi smo zaslužili s ovom igrom da budemo u osmini finala. Idemo u osminu finalu bez poraza, to je jako dobro, dižemo se iz utakmice u utakmicu. Nekako me sve podsjeća na Rusiju. Ja sam veliki optimist, jer naš najbolji igrač i po meni najbolji igrač svijeta Luka Modrić još nije u svom najboljem izdanju. Tek će to postati, kao i Ivan Perišić, koji također dosad nije bio u svom najboljem izdanju. Kad Modrić i Perišić daju sve najbolje od sebe, kad budu u svom najboljem izdanju, onda Hrvatska opet može do kraja - rekao nam je Jurica Vranješ, bivši hrvatski reprezentativac.

image

Jurica Vranješ

RONALD GORSIC Cropix

Poznati hrvatski trener Samir Toplak je ovako vidio utakmicu..

- Ovaj sraz bih podijelio ovako... Do devedesete mintute i nakon toga....Mislim da smo pokazali da smo bolja momčad. Držim da smo kontrolirali utakkmicu od prve do posljednje minute. Da, treba kazati da su Belgijanci imali velike šanse u završnici, Lukaku ih je imao tri. Međutim, Zlatko Dalić je dobro pripremio utakmicu. Imali smo i mi svojih šansi, mogli smo zabiti gol do te devedesete minute. Onda je Belgija krenula na sve ili ništa, imali smo malo vode u ušima, ali na svu sreću, nije nam se obilo o glavu. Mi smo išli na visoki presing, dobro smo ih stiskali, malo smo im toga dali. Belgija je bila nesigurna, zasluženo idemo dalje - kazao nam je Samir Toplak.

image

Samir Toplak

DAMIR KRAJAC Cropix

Linker
19. travanj 2024 03:39