BERTRAND GUAY Afp
NEOPREZAN START

Suigraču ‘ukrao‘ san o SP-u, a onda su krenule brutalne uvrede! Čak i unesrećeni više nije mogao to slušati

‘Svjetsko prvenstvo bi trebalo biti trenutak sklada, a ne podjela...‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. studeni 2022. 17:03

Nije lako mladoj zvijezdi Reala Eduardu Camavingi. Nakon što je najmlađi član "Les Bleusa" na svjetskom prvenstvu neopreznim startom na treningu uništio mundijalski san svome suigraču Christopheru Nkunku, našao se na meti neprimjerenih komentara, pa i rasističkih uvreda. Stvari su otišle toliko daleko da je i sam Nkunku odlučio "presjeći" i stati u Camavinginu obranu.

"Podrška mom suigraču Eduardu Camavingi koji je nepravedno na meti. Svjetsko prvenstvo bi trebalo biti trenutak sklada, a ne podjela", napisao je između ostalog Nkunku u objavi na društvenim mrežama. Inače, prema aktualnim procjenama najbolji strijelac Bundeslige na travnjak bi se mogao vratiti tek za tri mjeseca.

image
BERTRAND GUAY Afp

U međuvremenu je reagirao i francuski nogometni savez koji je u hladno sročenom priopćenju svedenom na dvije rečenice osudio neumjesne komentare na račun Camavinge. "Nakon ozljede Christophera Nkunkua, Eduardo Camavinga je bio žrtva rasističkih poruka na društvenim mrežama. Savez najoštrije osuđuje ove napade i u potpunosti podržava Eduarda."

Linker
25. travanj 2024 03:49