TOM DUBRAVEC Cropix
ETO NJEGA OPET

Superračunalo ne vjeruje u ovaj rasplet! Jedna stvar se još nikada nije dogodila, evo kolike su šanse Vatrenih

The Analyst je uoči utakmice za treće mjesto objavio podatke superračunala
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 17. prosinac 2022. 08:56

‘‘Utakmica protiv Maroka za nas je malo finale, prije velikog finala. To je finale malih zemalja," rekao je izbornik Zlatko Dalić u najavi susreta za brončanu medalju koja nas protiv Maroka očekuje s početkom u 16 sati. Simbolično, kako smo otvorili natjecanje u Kataru, tako ćemo ga i zatvoriti.

Kuglice ždrijeba za Svjetsko prvenstvo postavile su nas u skupinu F sa Belgijom, Kanadom i Marokom, a tada su rijetki mogli naslutiti da će momčad sa sjevera Afrike napraviti ovako senzacionalan rezultat i postati prva država s tog kontinenta koja je dogurala do polufinala. Protiv momčadi Walida Regraguija susreli smo se dakle u prvom kolu i tada odigrali susret bez pobjednika, točnije bez pogodaka.

The Analyst je uoči utakmice za treće mjesto objavio podatke superračunala koji veću prednost za pobjedu daje Vatrenima. Dok su naše šanse na 43.1 posto, Marokanci su na postotku 30.9. Ishod u kojemu bi susret unutar 90 minuta završio bez pobjednika je 26 posto. Možda je tome tako zato što se do sada nikada nije dogodilo da je utakmica za treće mjesto odlučena udarcima s bijele točke. Takvih je odigrano 19. Samo je jedna otišla u produžetke, 1986. godine, a Francuska je u njemu s 4:2 bila bolja od Belgije.

Linker
03. svibanj 2024 18:01