ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
PROGNOZE PROTIVNIKA

‘Svi pričaju da je teško igrati protiv velikih, ali, Hrvatska je lagan zadatak, to uopće nije blještava ekipa‘

Fukuda je za Japan odigrao 45 utakmica i postigao 9 pogodaka
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 05. prosinac 2022. 07:06

I dok većina japanskih nogometaša s pojačanom dozom respekta govori o Vatrenima, ponajviše sa zaključkom da ponajbolji vezni red svijeta predstavlja problem svakoj ekipi, unutar rasprave o očekivanjima u osmini finala našli su se i izraziti optimisti. Masahiro Fukuda, umirovljeni centarfor koji je zabio 9 golova u 45 nastupa pod grbom Japana, ima niz argumenata prema kojima je Hrvatska protivnik koji im stiže ‘kao naručen‘.

"Za Japan će to biti lak protivnik. Vidljivo je da smo mi uzeli veći zamah, Japancima je lakše igrati protiv najbolje rangiranih momčadi", kazao je Fukuda u razgovoru za Jcast, tamošnji medij koji od početka prvenstva raspravlja o katarskim događanjima u razgovoru s voditeljem emisije Shinichijem Hatorijem.

Hatori mu je ukazao na činjenicu da Hrvati nose titulu svjetskog doprvaka, te da izabranici Zlatka Dalića čine 12. reprezentaciju na FIFA-inoj rang listi, dok je Japan na 24. mjestu, ali Fukuda se nije dao pokolebati, a vjetar u leđa daje mu pobjeda protiv Španjolske i Njemačke (2:1) u grupnoj fazi.

"Baš zato kažem da imamo dobre šanse. Vidite da smo izgubili protiv Kostarike, a pobjeđujemo kada se pojavi jača momčad. Svi pričaju da je teško igrati protiv velikih ekipa, ali kod nas to nije slučaj. Mi se čvrsto branimo i iskorištavamo male šanse. Hrvatska je primila samo jedan gol u grupnoj fazi, ali nije to blještava ekipa", zaključio je Fukuda, na što je stručni komentator Kazushige Nagashima, inače i bivši igrač bejzbola, kazao da "bi bila šteta propustiti povijesnu šansu za ulazak među 8 najboljih".

Voditelj emisije Hatori sudržao se optimistične prognoze i poručio da "treba moliti za pobjedu Japana te razmisliti o tome kako podržati igrače i mirno zaspati".


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST:

O svim pitanjima vezanim za utakmicu osmine finala između Hrvatske i Japana razgovarali smo u novom Mundocastu u kojem nam je u gostima bio Ilija Lončarević. Pogledajte Mundocast:

Linker
19. travanj 2024 20:19