OZAN KOSE Afp
FANTASTIČAN JE

Svi su ludi za Vatrenim! Hrvat je na SP-u očarao sve, hvali ga i slavni Talijan: ‘Čeka ga velika stvar‘

Njegovi nastupi okrunjeni kroz statističke izvještaje nisu prošli nezapaženo. Dapače...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 28. studeni 2022. 20:43

Sjajno Svjetsko prvenstvo Joška Gvardiola potvrđuje ne samo uvjerljivi dojam kojeg je ostavio u 180 minuta protiv Maroka i Kanade nego i statistika. A brojke kažu kako je imao 166 točnih dodavanja uz 88 posto uspješnosti (po čemu je najbolji igrač Hrvatske u dvije uvodne utakmice Svjetskog prvenstva) pri čemu mu je prošlo šest od devet dugih lopti koje je uputio.

Istovremeno, u statističkim kolonama ubilježene su mu tri oduzete i pet presječenih lopti (a u toj koloni je lider reprezentacije na Mundijalu) te osam otklonjenih opasnosti. Također dobio je sedam od deset duela.

Njegov nastup na svjetskom prvenstvu nije prošao nezapaženo ni među otočkim velikanima. Engleski mediji u ponedjeljak su izvjestili kako su tri londonska kluba - Arsenal, Chelsea i Tottenham - ušli u utrku za potpis hrvatskog braniča. Spekuliraju kako RB Leipzig očekuje 70 milijuna eura odštete za hrvatskog nogometaša.

U red onih koji hvale Gvardiola stao je i jedan od najpoznatijih nogometnih novinara na svijetu, Fabrizio Romano. On je na svojim profilima društvenih mreža naveo sve brojke stopera Vatrenih uz napomenu da ima tek 20 godina, kao i onu da se u 2023. godini očekuje veliki transfer...

Linker
19. travanj 2024 13:09