KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
JUNAK DANA BY SMOKI

Svojom izvedbom ispisao povijest i postao heroj nacije, a onda dobivenu nagradu dodijelio suigraču

Imao je izbor igrati za Kanadu, svoju zemlju rođenja, ali je odlučio igrati za afričku momčad
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 10. prosinac 2022. 22:44

Marokanac Yassine Bounou ponovno je osvojio naslov za igrača utakmice nakon povijesne pobjede (1:0) svoje reprezentacije protiv Portugala u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

Njegova izvedba tijekom ove utakmice postala je izvor slavlja Marokanaca i njihovih navijača diljem svijeta, a pobjedom je Maroko postao prva afrička i arapska zemlja koja se plasirala u polufinale u povijesti Svjetskog prvenstva. Lavovi s Atlasa, kako krasi nadimak marokansku reprezentaciju, ostvarili su spektakularne nastupe tijekom svih utakmica i još uvijek su neporaženi. Štoviše, primili su samo jedan pogodak, a i on je bio autogol Aguerda, tako da su zapravo sami sebi jedini put "zaprljali mrežu".

image
NELSON ALMEIDA Afp

Bounou je nagradu za igrača utakmice uručio strijelcu jedinog pogotka na utakmici protiv Portugala, Youssefu En-Nesyriju, a obojica su se nakon toga slikali uz nagradu. Bounou koji već tri godine brani u dresu Seville, igrao je i na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji, a imao je izbor igrati za Kanadu, svoju zemlju rođenja, ali je odlučio igrati za afričku momčad odakle su mu oba roditelja.

Nakon što je u utorak poslao Španjolsku kući nakon jedanaesteraca (3:0), Maroko je i reprezentativcima Portugala rezervirao avionske karte za Lisabon. Maroko je također porazio Belgiju 2:0 i Kanadu 2:1 tijekom grupne faze. Jedina utakmica ove momčadi bez golova tijekom utakmica po skupinama bila je ona protiv Vatrenih.

image
MARTIN RICKETT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Martin Rickett/pa Images/profimedia

U Rabatu, Casablanci i gotovo svim gradovima u Maroku tisuće ljudi slavilo je ovaj povijesni trijumf u kojemu mediji diljem svijeta ističu borbenost i disciplinu koju posjeduje ova ekipa.

Linker
25. travanj 2024 17:45