ODD ANDERSEN Afp
TALIJANSKA POSTAVA

Talijani: Evo tko dijeli pravdu Vatrenima u polufinalu! Već je sudio Argentini, a Hrvati ga poznaju iz Rusije

Iskusnom 47-godišnjaku je, podsjetimo, pripalo i otvorenje ovoga Svjetskog prvenstva
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 11. prosinac 2022. 17:26

Talijanski mediji, među kojima se našao i Sky Italia, tvrde da je poznat sudac koji će dijeliti pravdu u polufinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Argentine. Kažu da će to biti Daniele Orsato, iskusni 47-godišnjak koji je dosad sudio 9 utakmica na Mundijalima, a u Katru je dvaput aktiviran. Pomoćnici će mu biti Carbone i Gaillatini, a u VAR sobi trebao bi biti Iratti.

Orsato je sudio otvorenje Svjetskog prvenstva između Katara i Ekvadora, a poslije toga pripao mu je ogled Argentine i Meksika, u kojem su naši idući protivnici slavili s 2:0. U te dvije utakmice dodijelio je čak 11 žutih kartona, što naznačuje da ovaj Talijan nema tolerancije za nešto žustrije duele.

Orsato nam je već sudio na SP-u u Rusiji, tada je imao ulogu u VAR sobi tijekom ogleda Hrvatske i Danske. Na Euru 2020. sudio nam je u utakmici grupne faze protiv Engleske, kada je Raheem Sterling zabio za minimalnu pobjedu. Iste godine Orsato je proglašen najboljim sucem u kalendarskoj godini prema glasovanju Međunarodne Federacije Nogometne Povijesti i Statistike (IFFHS).

Linker
16. travanj 2024 21:40