GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
EFEKT SVJETSKOG PRVENSTVA?

Talijani o Vatrenom: ‘Marcelo Brozović, od nezamjenjivog do rezerve... Od ozlijede nije isti‘

Hrvatski veznjak se tek nedavno vratio od ozljede i teško je očekivati da će zaigrati u prvih 11
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. studeni 2022. 12:01

Talijanska La Gazzzetta dello Sport je na naslovnicu stavila članak posvećen hrvatskom reprezentativnom veznjaku Marcelu Brozoviću, a sam naslov govori dovoljno. Talijani su tekst naslovili: "Brozović, od nezamjenjivog do... Interove rezerve. Je li to efekt Svjetskog prvenstva?‘.

U tekstu pišu kako se Brozović oporavio od ozljede lijevog bedra koju je zadobio u reprezentaciji još 25. rujna. Od tada je igrap protiv Juvea i Bologne, a nije sigurno hoće li biti u prvoj postavi na gostovanju kod Atalante.

"Bio jednom Marcelo Brozović... nezamjenjivi", piše u tekstu Gazzette koja podsjeća da je Luciano Spalletti Brozovića stavio ispred obrane kao što igra i u reprezentaciji, a ističu i da je ključnu ulogu imao i kod Contea i kod Inzaghija.

Ključnu ulogu imao je i ove sezone.

"Nezamjenjiv je bio i ove sezone, barem do 25. rujna kada je u 18 minuti zbog ozljede lijeve natkoljenice zamijenjen na susretu Austrije i Hrvatske. Od tada nije redovan, a nije ni isti igrač. Vratio se prošle nedjelje protiv Juvea u zadnjih devet minuta, a dobio je i pola sata protiv Bologne. Teško da će početi i u Bergamu."

Brozović je zadnju ustakmicu za Inter koju je igrao od prve minute odigrao još 18. rujna, a protivnik je bio Udinese.

"To nije normalno za bioničkog čovjeka koji je uvijek i uz ozljede igrao na vrhu i brzo se oporavljao", pišu Talijani.

Broza je u Interu izgleda zamijenio turski reprezentativac Hakan Calhanoglu koji se iskazao u toj ulozi. Talijani pišu kako je Brozović bolji u obrani, ali Turčin je opasniji u napadu. Brozović bi tako mogao na klupi provesti i susret s Atalantom.

"Njegov pristup u tom susretu bi mogao biti uvjetovan putem u Katar koji slijedi samo nekoliko sati nakon utakmice i sigurno je mislima već tamo. U siječnju će se vjerojatno sve vratiti na mjesto, a Brozović zavladati sredinom terena", zaključuje Gazzetta.

Linker
19. travanj 2024 19:06