Milan Borjan

 DARRYL DYCK/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Darryl Dyck/zuma Press/profimedia
KAKO ĆE SE IZVUĆI?

Tko će na Vatrene? Protivnik Hrvatske u ogromnim problemima pred početak SP-a, evo o čemu se radi

U problemima je prvi vratar reprezentacije, najveća zvijezda i najvažniji vezni igrač.
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 19. studeni 2022. 15:39

Kanadski izbornik John Herdman u subotu se našao u novim problemima nakon što su se vratar Milan Borjan i vezni igrač Stephen Eustaquio pridružili glavnoj zvijezdi Alphonsu Daviesu među igračima čiji je nastup u 1. kolu skupine F protiv Belgije, pod upitnikom.

Davies je stigao u Katar u petak navečer nakon što je bio na liječenju u Münchenu zbog istegnuća tetive koljena zadobijenog 6. studenog u utakmici Bundeslige protiv Herthe. Iako su iz Bayerna naznačili da Daviesovo sudjelovanje u Kataru "nije u opasnosti", on od tada nije igrao.

"Moja misija je osigurati da igra na ovom Svjetskom prvenstvu, to je za njega san iz djetinjstva," rekao je Herdman uoči otvorenja Svjetskog prvenstva, "A ne da ga dovedemo u poziciju u kojoj nije siguran."

Dodao je i kako je Eustaquio, 25-godišnji igrač Porta, možda najutjecajniji kanadski vezni igrač, ali se "iz dana u dan" nosi s bolovima zbog problema s mišićima koji je pretrpio na treningu ranije ovog tjedna. Također, 35-godišnji vratar Crvene zvezde Milan Borjan žalio se na bolove u trbuhu nakon što je Kanada u četvrtak trijumfirala 2:1 protiv Japana u pripremnoj utakmici.

‘‘Ne mogu jamčiti da će početi od prve minute protiv Belgije, ali obzirom da nam je bitno ostvariti dobar start, potrebni su nam igrači poput njih. Dakle, činimo sve što možemo da nam budu na raspolaganju makar s klupe", zaključio je izbornik.

Linker
20. travanj 2024 00:12