KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
TO JE RADIO I RANIJE

Tko je čovjek koji je prekinuo spektakl na SP-u? Ozbiljan igrač koji je ove sezone igrao europske utakmice

Na teren je uletio i u polufinalu Mundijala 2010. kada je izveo pravi show-program.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. studeni 2022. 14:50

Utakmicu između Portugala i Urugvaja nakratko je utrčavanjem u teren prekinuo muškarac sa zastavom u duginim bojama. Na sebi je imao plavu majicu na kojoj je bio znak Supermana uz poruke "Spasite Ukrajinu" i "Poštovanje iranskim ženama". Osiguranje ga je brzo sklonilo s terena, a to su vidjeli samo gledatelji na stadionu, jer u TV prijenosu se takvi "ekshibicionisti" ne pokazuju.

Uglavnom, muškarac koji je uletio u teren nije baš bezvezan lik. Dapače, on je ozbiljan nogometaš. Zove Mario Ferri, stiže iz Italije, ima 35 godina, a "hobi" mu je prekidanje utakmica.

image
ODD ANDERSEN Afp

Ferri je desno krilo, karijeru je proveo igrajući u Italiji, San Marinu, Jordanu i Indiji, a u ovom je trenutku član talijanskog niželigaša Castel di Sangra.

Početkom sezone igrao je za Tre Fiori, klub iz San Marina, te je nastupio je u susretu kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv luksemburške Fole Esch. No, čim je njegov klub ispao uz Europe, otišao je u Castel di Sangro.

Ferri ima nadimak "Il Falco" ("Sokol"), a ovo mu nije bio prvi put da ulijeće na nogometni terenu u utakmici u kojoj nije akter.

U prošlosti je mnogo puta bio u centru pažnje, a svakako najznačajniji "podvig" je napravio kada je uletio na travnjak tijekom polufinala Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoafričkoj republici, u utakmici Španjolske i Njemačke.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Sve je počelo 2009. godine, kada je uletio na teren tijekom susreta Italije i Nizozemske, tražeći od izbornika Marcella Lippija da na SP povede Antonija Cassana. Lippi ga nije poslušao. Kako je Italija ispala već u prvom krugu, a Ferri je na teren uletio s porukom "Lippi, jesam li ti rekao?".

Ferri je prekinuo i susret finala Svjetskog klupskog prvenstva 2010. između Intera i Mazembea u Abu Dhabiju sa zahtjevom iranskoj vladi da oslobodi Sakineha Mohammadija Ashtianija, koji je osuđen na smrt kamenovanjem. Četiri godine kasnije su ga oslobodili.


Nikola Jurčević je gostovao u novom Mundocastu, a s njim smo razgovarali o tome tko bi trebao startati u napadu Vatrenih ako Livaja ne bude spreman; o potezima koje Dragan Stojković nije vukao na utakmici između Srbije i Kameruna; o ‘nuklearnoj utakmici‘ između Irana i SAD-a; kao i o drugim pričama sa SP-a. Pogledajte novi Mundocast:

Linker
23. travanj 2024 10:22