OZAN KOSE Afp
VAŠE MIŠLJENJE

Tko vam je bio najbolji u velikoj pobjedi Hrvatske? Ocijenite Vatrene za igru protiv Kanade

Probuđeni Vatreni do važnog slavlja na SP-u. Recite nam kako su igrali naši, ocjene su od 1 do 10
Piše: SNObjavljeno: 27. studeni 2022. 19:04

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Kanadu 4-1 (2-1) u dvoboju drugog kola skupine F Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar. Zlatko Dalić se uoči dvoboja odlučio tek na jednu promjenu u sastavu u odnosu na prvu utakmicu protiv Maroka, pa se tako u udarnoj momčadi umjesto Nikole Vlašića našao Marko Livaja.

Ali, utakmica nije mogla početi gore za Vatrene, tek što se krenulo s centra, već u drugoj minuti zvijezda Bayerna Alphonso Davies šokirao je Zlatka Dalića i društvo. Hrvatskoj je trebalo neko vrijeme da dođe sebi, a stvari je na početak za Vatrene, nakon bolje igre, vratio Kramarić u 36. minuti susreta.

Valja istaknuti kako je spomenti i ranije u jednom navratu zatresao mrežu, ali mu je pogodak poništen zbog zaleđa. A onda, u 44. minuti, na scenu je stupio Marko Livaja. Napadač Hajduka je sjajnim udarcem s ruba šesnaesterca poslao loptu iza leđa Borjana za prekret Vatrenih.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Svoju odličnu partiju protiv Maroka Kramarić je zaključio u 70. minuti kada je na dodavanje Perišića primirio loptu na desetak metara i odmjerenim udarcem zabio za 3:1. Do kraja utakmice u strijelce se upisao i Majer kojem je asistirao Oršić. Treba reći kako je Hrvatska imala još nekoliko dobrih prilika i poluprilika, ali Vatreni su ovog puta brojali do četiri.

Bila je ovo potpuno drugačija utakmica Vatrenih u odnosu na sudar s Marokom. Mogli smo gledati napadački orijentiranu Hrvatsku, a poseban doprinos tome svakako su dali Kramarić i Livaja, ali i Kovačić koji su odigrali sjajnu utakmicu. Modrić je standardno dirigirao sredinom terena, dok su Perišić i Sosa bili prava napast na lijevoj strani. Osim početke pogreške treba reći kako je i obrana bila na razini gotovo svih 90 minuta.

jQuery(function(){swprParams={id:3};swpr.init("spWdgtPrContainer",swprParams)});

U našem Mundocastu odmah nakon utakmice između Hrvatske i Kanade je gostovao Ilija Lončarević i donio prvu analizu meča. Uz neupitne heroje, Kramarića i Livaju, jednog je Vatrenog Lončarević proglasio najboljim na svijetu na svojoj poziciji. O kome se radi, ali i cijelu ostalu analizu pogledajte u Mundocastu:

Linker
20. travanj 2024 00:07