JEWEL SAMAD Afp
ŠPANJOLCI ODUŠEVLJENI

To što je Modrić napravio nakon utakmice trebalo bi se učiti u školama! Evo što je kapetan rekao ‘svom sinu‘

Luka Modrić dobro zna kako se osjeća njegov 21-godišnji suigrač iz Real Madrida
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 10. prosinac 2022. 08:23

Realov krilni napadač Rodrygo bio je jedan od dvojice igrača koji su promašili 11-erce u dramatičnom srazu s Hrvatskom. Brazil je ispao, a mladi je napadač bio neutješan, svjestan da je Livakovićeva obrana penala koji je baš on pucao otvorila Hrvatskoj vrata polufinala.

Luka Modrić dobro zna kako se osjeća njegov 21-godišnji suigrač iz Real Madrida. Maestro u veznom redu bio je samo godinu dana stariji kada je promašio 11-erac u četvrtfinalnom porazu Hrvatske od Turske na Euru 2008.

- Samo jako, ti si jači od ovoga! Svi ponekad padnu, svatko ne uspije, vratit ćeš se još jači! Volim te, volim te sine... - tješio je Luka Rodryga nakon susreta.

Kapetan Vatrenih uvjeren je da će Rodrygu u karijeri pomoći ovo iskušenje, a novinarima je rekao: "Siguran sam da će steći još iskustva i snage za nastavak. Ojačat će s svim ovim. To se može dogoditi svakome. Moramo čestitati Rodrygu što ima snage i mentaliteta da izvodi i puca jedanaesterce. Svatko može pogriješiti. Ohrabrio sam ga. Slažem se jako dobro s njim, i šteta je što je baš on bio taj koji nije zabio."

Luka je još na terenu tješio mladog Brazilca - tješio je i Neymara, Casemira i još nekolicinu suparnika - s kojim dijeli svlačionicu u Real Madridu. Luka je i tim činom još jednom oduševio mnoge diljem svijeta, jer je i u takvoj pobjedi pokazao da je ljudska gesta prema poraženom suparniku važna kao i proslava pobjede.

Ili kako je madridski AS napisao: Modrićeve geste poštovanja prema suparniku trebale bi se učiti u svim nofgometnim školama.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Dalić i Modrić su napravili ključnu stvar! Hrvatska sada razmišlja na potpuno drugačiji način". To je jedan od zaključaka kojeg je donio Nikola Jurčević u našem novom Mundocastu u kojem smo analizirali sve viđeno na utakmici između Hrvatske i Brazila.

Linker
13. travanj 2024 18:27