CARLOS JASSO Afp
ZALUĐENI PRVENSTVOM

Totalna euforija trese Englesku! Škole prekinule nastavu, a čak 11 milijuna ljudi se nije pojavilo na poslu

Isplatilo se jer imali su što i vidjeti - najveću pobjedu za "Tri Lava" u prvoj utakmici na Mundijal
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 21. studeni 2022. 17:10

Euforija očekivano trese Englesku, teško su mogli i zamisliti bolje otvaranje Svjetskog prvenstva nego s povijesnim rezultatom. Pobjedom protiv Irana (6:2) nestale su silne sumnje s kojom su "Tri lava" poslani u Katar. Škole su prekinule nastavu, a prema anketama čak 11 milijuna Engleza uzelo je slobodan dan, godišnji odmor ili prijavilo bolovanje samo kako bi na miru mogli pogledati utakmicu.

Isplatilo se jer imali su što i vidjeti - najveću pobjedu za "Tri Lava" u prvoj utakmici na Mundijalu. Naslovi tabloida, naravno, "vrište": "Engleska razbila Iran", "Šestica za uživanje", "Goropadni lavovi"...

image
CARLOS JASSO Afp

- Ovo je dobar početak, ali morat ćemo biti još bolji - tražio je dlaku u jajetu engleski izbornik Gareth Southgate koji je postao engleski izbornik s najviše pobjeda na velikim natjecanjima. Trijumf protiv Irana bio mu je deveti.

Jude Bellingham postao je drugi najmlađi strijelac Engleske na Svjetskom prvenstvu (19 godina, 145 dana) nakon Michaela Owena 1998. (18 godina, 190 dana), no slavu mu je "ukrao" dvostruki strijelac Bukayo Saka.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

- Tako sam sretan i ponosan. Osvojili smo i pobjedu tako da je ovo stvarno poseban dan. Trebao nam je taj dobar početak. Nismo igrali najbolje prije dolaska u Katar, puno se pričalo i špekuliralo o našoj formi, ali svima smo pokazali koliko imamo kvalitetu i što možemo... Osjećam podršku i ljubav navijača, stručnog stožera i suigrača. To je sve što trebam. Osjećam se spremnim dati 100 posto i nastavit ću to činiti na svakoj utakmici - kazao je Saka.

Linker
16. travanj 2024 12:46