Američki novinar Grant Wahl

 Screenshot (twitter)
VEŽE IH JOŠ NEŠTO

Tragedija i misterij SP-a se nastavlja: Drugi novinar pronađen mrtav, gledali su istu utakmicu...

‘Ne vjerujem da je moj brat upravo umro. Vjerujem da je ubijen. I samo molim za bilo kakvu pomoć ‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 12. prosinac 2022. 09:05

Svjetsko prvenstvo u Kataru potresla je smrt drugog novinara u samo 48 sati. Gulf Times u nedjelju je izvijestio da je katarski fotoreporter Khalid al-Misslam iznenada preminuo. Isti list piše kako okolnosti njegove smrti u ovom trenutku nisu jasne, a vijest su prenijele ugledne europske novinske kuće poput La Gazette dello Sport, Marce, Guardiana. Radio je za katarski informativni kanal Al Kass TV i pokrivao je utakmice na Mundialu.

Ova poražavajuća vijest došla je nakon što je američki novinar Grant Wahl također preminuo na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Wahl je prethodno bio pritvoren jer je pokušao na jednu utakmicu ući u majici duginih boja, a homoseksualnost je u zemlji zabranjena. Napisao je i niz oštrih članaka o Kataru i FIFA-inoj odluci da prvi put ugosti Svjetsko prvenstvo u ovoj državi. Oba reportera izvještavala su s četvrtfinalnog dvoboja između Argentine i Nizozemske, a upravo se tada američki novinar Wahl srušio na stadionu Lusail. Hitno je prebačen u obližnju bolnicu gdje je i preminuo, a njegov kolega Josh Glancy ovako je opisao tragičnu situaciju.

"Zašto na stadionu nije postojao defibrilator? To je pitanje koje smo stalno postavljali jedni drugima, dok su ga liječnici bezuspješno pokušavali spasiti. Na ovom modernom stadionu vrijednom milijardu dolara, koji ima tako raskošan VIP apartman sa spavaćom sobom... Zašto nije bilo defibrilatora pri ruci? Prošlo je puno vremena od trenutka kad se srušio, mi smo čekali da donesu defibrilator, ali to se nije dogodilo. Na kraju su stigli neki ljudi, mislili smo da su donijeli defibrilator, ali oni su samo odnijeli Vala. Imao je platno preko lica, znali smo šta se dogodilo. Navodno, bio je srčani udar. A nekoliko minuta prije toga je pisao o utakmici", rekao je novinar Timesa.

Brat Erica Wahla misli da je u pitanju nešto drugo:

- Ja sam razlog zašto je nosio majicu duginih boja na Svjetskom prvenstvu. Moj brat je bio zdrav. Rekao mi je da je dobio prijetnje smrću. Ne vjerujem da je moj brat upravo umro. Vjerujem da je ubijen. I samo molim za bilo kakvu pomoć - rekao je u videu na svojim društvenim mrežama.

Kao i Amerikancu, Al-Misslamu je također taj ogled bio posljednji zadatak kojemu je pristupio na ovom prvenstvu. Kako detalji smrti još uvijek nisu poznati, možemo reći da se radi o još jednom misteriju.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Baš mi je jako žao što Oršić ima malu minutažu, ja bih s njim probao!" Tim je riječima nogometni trener Domagoj Abramović objasnio zbog čega bi krilnog napadača Dinama stavio u prvu postavu na utakmici protiv Argentine. Odgovore na sva ostala pitanja vezana uz polufinale SP-a pogledajte u našem novom Mundocastu:

Linker
20. svibanj 2024 12:15