Marko Livaja

 Tom Dubravec/Cropix
POGLED IZ SPLITA

Trener Hajduka: ‘Nadam se da će u napadu biti Livaja. Brazilci imaju jednu slabost i to je šansa Hrvatske‘

Trener Hajduka za singapurske je medije najavio okršaj u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 08. prosinac 2022. 14:26

U najavi četvrtfinalnog okršaja Hrvatske i Brazila, singapurski mediji sjetili su se Mislava Karoglana. Trener Hajduka dvije je sezone nosio dres bivšeg prvoligaša Warriors FC (tada još Singapore Armed Forces), a u razgovoru za Straits Times ocijenio je da Hrvatska nije bez izgleda protiv peterostrukog prvaka svijeta.

Karoglan ocjenjuje da će šanse "vatrenih" rasti bude li utakmica zatvorenija, a pogotovo dođe li do produžetaka.

"Hrvatska mora biti disciplinirana, kompaktna i hrabra u isto vrijeme. Utakmica s malo golova naša je šansa. Imamo igrače koji su sposobni stvarati prilike i zabijati golove te koristiti obrambene slabosti koje Brazil ima zbog svojeg stila igre", ističe 40-godišnji stručnjak.

Ponovio je često isticani podatak da neke zemlje imaju više registriranih nogometaša nego što Hrvatska ima stanovnika.

"Mi smo mala zemlja koja je u svojoj povijesti prošla kroz puno stvari. To je razlog zbog kojeg igrači koji nose dres reprezentacije čine to s puno ponosa."

Karoglan je nekoliko rečenica posvetio i Marku Livaji. Nada se da će Hajdukov napadač biti Dalićev adut za probijanje brazilskog bedema.

"Kao klub smo jako ponosni na Livaju. Zaslužio je svoju šansu zbog posvećenosti i razine dominacije koju je pokazao u domaćem prvenstvu. Nadam se da će biti na terenu i pomoći suigračima u suočavanju s jednom od najmoćnijih svjetskih momčadi."

Straits Times konzultirao je i Mirka Šugića, čije ime hrvatskoj javnosti ne znači ništa, ali u Singapuru itekako ima težinu. Radi se o 28-godišnjem veznjaku koji je nekoć igrao za Vrapče, HAŠK, Dubravu i Kustošiju, a danas brani boje Tanjong Pagar Uniteda. Šugić se Singapurcima javio s odmora u Novoj Gradiški te ispričao da će se utakmica zbog hladnoće gledati u kafićima, barovima i dnevnim boravcima.

"Ako u to vrijeme odete u dućan, mislim da će se prodavač naljutiti na vas", rekao je Šugić, koji je u ožujku bio proglašen igračem mjeseca singapurske Premier lige.

Dodao je da bi eventualna pobjeda Hrvatske protiv Brazila bila "golem, nevjerojatan podvig".

"Taj bi rezultat po značaju vjerojatno nadmašio finale iz Rusije. Jer Brazilci nisu samo favoriti za ovu utakmicu nego i za osvajanje titule. Ali Hrvatska će se boriti do kraja. Iako nikad nije pobijedila Brazil, vjerujem u izbornika Dalića i naše igrače", poručio je Šugić.

Linker
26. travanj 2024 12:01