Ukrajinci smatraju da su zakinuti u susretu s Walesom

 PAUL ELLIS Afp
NE IDU U KATAR

Tuga i bijes, čitava država je razočarana: ‘Ovo je bilo ismijavanje naših igrača, navijača, djece i vojske‘

Ukrajina je ostala bez nastupa u Kataru, a za to krive suce i krovnu nogometnu organizaciju
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. lipanj 2022. 10:35

Ukrajina je izgubila 1:0 od Walesa i tako ostala bez Svjetskog prvenstva 2022. godine. Jedini gol na utakmici bio je autogol Anrdija Jarmolenka nakon ubačaja Garetha Balea. Nakon utakmice, Ukrajinici su se žalili na suđenje.

Osim Jarmolenka koji je zabio autogol, kao glavni krivac za poraz označen je sudac Lahoz koji je propustio dosuditi penal za Ukrajinu krajem prvog dijela. Jarmolenko je uspio do lopte pored Joea Allena nakon čega je pao u kaznenom prostoru. Velšanin ga je udario po nogama, ali sudac Lahoz to nije svirao kao penal.

SPORNU SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE.

Situaciju je pregledala i VAR soba, a Ukrajina je na kraju ostala bez penala. Ukrajinski mediji i nogometni stručnjaci smatraju da su teško oštećeni, a neki idu toliko daleko da tvrde kako ih FIFA ne želi na Svjetskom prvenstvu.

"FIFA ne želi Ukrajinu na Svjetskom prvenstvu. Moj prijatelj je bio sudac u doigravanju, ali on je gad. Postoje neke stvari koje se ne mogu zamaskirati i ne želim se suzdržavati", rekao je bivši sudac Oleksandr Szamicz pa dodao:

"Suđenje je bilo sranje, uključujući i ono u VAR sobi. Mrzim to! FIFA je totalni apsurd! Osmijeh suca nakon ovakve situacije je ismijavanje naših igrača, navijača, djece i vojske!", ljut je bio Szamicz.

Linker
20. travanj 2024 08:07