NELSON ALMEIDA Afp
JUNAK DANA by SMOKI

U njega se sumnjalo, ali Perišićev suigrač je sa stilom utišao kritičare i rasplakao Srbiju

Pod svjetla najveće međunarodne pozornice zakoračio je u najboljem mogućem izdanju
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. studeni 2022. 22:13

Sumnjalo se u temperamentnog egzekutora brazilske reprezentacije, ali Richarlison je već u prvoj utakmici u stilu utišao kritičare. Ne samo da je klupski suigrač Ivana Perišića (Tottenham) s dva pogotka presudio Srbiji, već je i postao vlasnik zasad najljepšeg gola na Svjetskom prvenstvu. Za prvi je bilo potrebno naći se na pravom mjestu u pravo vrijeme i adekvatno reagirati na obranu vratara Milinkovića-Savića, ali pogodak kakav smo vidjeli za 2:0 mogu izvesti samo klasni majstori svog zanata, što Richarlison jest.

Reakcija na loptu Viniciusa Juniora upućenu slijeva na prvu je izgledala pomalo nespretno, ali kada se vlasnik brazilske devetke vješto okrenuo i atraktivno, a nadasve neobranjivo, opalio polu-škaricama, mogli smo samo zanijemiti i zadivljeno podići obrve.

image
NELSON ALMEIDA Afp

A mnoge su se obrve podizale kada je Tite objavio popis s Richarlisonom kao putnikom u Katar, ipak nije zabio nijedan gol za Spurse u 10 ovosezonskih nastupa. Mnogi su se pitali kako je mogao dobiti šansu prije Roberta Firmina, no Richarlison im je brzo ponudio odgovor, kao i onima koji su potencirali Gabriela Jesusa u startnoj postavi. Transfermarkt procjenjuje njegovu vrijednost na 50 milijuna eura, koliko stoji i na imenu Lionela Messija u doduše poznim godinama. Srbija je označila njegov 39. nastup u dresu Brazila, a postigao je čak 19 pogodaka, dakle u prosjeku zabija praktički svaku drugu odigranu utakmicu. Bio mu je ovo debi na Svjetskom prvenstvu, a pod svjetla najveće međunarodne pozornice zakoračio je u najboljem mogućem izdanju.

Linker
18. travanj 2024 03:46