TOM DUBRAVEC Cropix
HEROJ VATRENIH

U Rusiji je bio na klupi, a sad je očarao Engleze: ‘On je u naših TOP 5, što je samo radio protiv Brazila...‘

Sve se više spominje interes Bayern Münchena, ali ponude bi mogle stizati i iz drugih klubova
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 19. prosinac 2022. 22:06

Jedan od poznatijih britanskih digitalnih medija, Sports Mole koji redovito objavljuje novosti iz svijeta sporta, po završetku Svjetskog prvenstva u Kataru osvrnuo se na pet nogometaša kojima je ovaj turnir bio odskočna daska u karijeri odnosno na one igrače kojima će vrijednost tek sada porasti. Među istaknutima, nalazi se i jedan ‘‘vatreni‘‘, Dominik Livaković.

image
JEWEL SAMAD Afp

Najviše ih je impresionirala činjenica kako je Livaković, kojemu je za dlaku izmakla nagrada za najboljeg golmana turnira, Zlatna rukavica koja je pripala Argentincu Emilianu Martinezu, obranio ukupno 11 udaraca protiv Brazila u četvrtfinalu. Najviše je to što je hrvatski vratar obranio u jednoj utakmici Svjetskog prvenstva. Napisali su kako mu je sigurno pomoglo iskustvo iz Rusije prije četiri godine gdje je kao treći vratar reprezentacije osvojio srebrnu medalju. Sada kada je na njega došao red za dokazivanje, preuzevši ulogu prvog golmana, Livaković je blistao. Za kraj su napomenuli kako je Dominik već sedam sezona u zagrebačkom Dinamu, ali 27-godišnjem Zadraninu ističe ugovor 2024., a nedavno se povezivalo s potencijalnim prelaskom u minhenski Bayern. U međuvremenu se spominjao i interes Manchester Uniteda, Leicester Cityja i Nottingham Foresta koji su navodno odbili priliku potpisati vratara za sniženu cijenu između 5 i 10 milijuna funti tijekom ljeta.

image

JACK GUEZ Afp

Među preostalu četvoricu igrača koji su briljirali na ovom prvenstvu Sports Mole je odabrao dva Marokanca, Sofyan Amrabat i Azzedine Ounahi, Goncala Ramosa iz Portugala te Enza Fernandeza iz Argentine.

Linker
20. travanj 2024 14:52